Négy túracipő, amivel nem nyúlhatsz mellé

Vágólapra másolva!
2019.04.17. 15:55
Túracipőt választani mindig izgalmas feladat. A döntést mindenképp személyes vásárlás alkalmával, szaküzletben jó meghozni, de nézelődni az interneten is érdemes. Az alábbiakban a 2019-es év leendő sztárjait mutatjuk be.

Hogy pontosan milyen a jó túracipő, az nagyban egyénfüggő. A csupasport.hu oldalán adtunk már tippeket túracipő betöréséhez, írtunk arról, hogyan érdemes túrabakancsot választani, ezúttal pedig négy olyan túracipőt mutatunk be, amelyet érdemes a boltok polcain keresni, mivel nemzetközi szinten nagyon népszerűek a 2019-es évben.

1. Salomon X Ultra 3 Mid GTX
Az arany középút. Könnyű, vízálló. Gyors, rugalmas, árazása elfogadható. Kialakítása olyan, mintha futócipő lenne, és ebből adódik a hátránya is. A talpa nehezebb terepekhez nem feltétlenül elég masszív. Magasított szára miatt azonban a bokát remekül védi, a Salomon márkanév pedig önmagában is garancia a minőségre. Egynapos, könnyű hátizsákos túrákhoz remek választás, ráadásul változatos időjárási viszonyok között is megállja a helyét.

2. Merrell Moab 2 Mid WP
Remek az ár-érték aránya. Könnyű, vízálló. Hasonló terepviszonyok között állja meg a helyét, mint a Salomon X Ultra 3 Mid GTX, valamivel olcsóbb is nála, de kevésbé minőségi érzetet ad. A kényelemérzetre azonban nem lehet panasz, a külső Vibram-betét pedig a talpat igyekszik megvédeni a nehéz terep behatásaitól. Többnapos túrákhoz nem biztos, hogy ez a legjobb választás, de például a hazai teljesítménytúrák többségéhez remekül illik.

3. Salomon Quest 4D 3 GTX
Többnapos túrákhoz, nehéz terepre tervezték. Sokban hasonlít a Salomon X Ultra 3 Mid GTX-hez, azonban a talpa sokkal masszívabb, ezzel jobban óvja a lábat. Cserébe az árcetlin is magasabb összeg áll, de ugye valamit valamiért... A cipő viselése akkor okozhat gondot, ha nem megfelelően használjuk. Hiába kényelmes és masszív, ha nem olyan terepen – köves, sziklás – húzzuk fel, amelyre tervezték, hosszú távon kényelmetlen lehet a viselése. Ez nem gyorsított tempóhoz, futáshoz való, ahhoz válasszunk mást.

4. Lowa Renegade GTX Mid
Amolyan mindenes. Ahogy a többi bemutatott túracipő, ez is vízálló. Rövidebb és hosszabb túrákhoz is bátran ajánlott, bár az igazán nehéz terepviszonyokhoz nem ez a jó választás. Érzetre olyan, mint az igazi régi túracipők, súlya valahol félúton van a Salomon X Ultra 3 Mid GTX és a Salomon Quest 4D 3 GTX között. Belseje jól kialakított, kényelmes. Hátránya, hogy tapasztalatok szerint a szokottnál is kicsit gyorsabban használódik el, így ha sokat túrázunk, akár évente szükség lehet egy új párra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik