Csirkés-gombás tészta

Gyorsan elkészíthető tavaszi étel, a gomba és a csirkemell párosítása igazi fehérjebomba. A zöldségnek magas a rosttartalma, vagyis biztosítja a hosszan tartó jóllakottság érzetét.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
15 dkg gomba
kókuszzsír
só
bors
40 dkg teljeskiörlésű penne
Elkészítés:
A csirkemellet kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A kókuszzsírt felmelegítjük, megpároljuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. Amikor a hús kezd puhulni, hozzákeverjük a gombát, és pár percig, a hús teljes megpuhulásáig pároljuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró, enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a gombát és a csirkét.
Legfrissebb hírek

Kihagyhatatlan őszi eleségek
Csupasport
2023.10.21. 11:03

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról
Csupasport
2023.10.02. 13:35

A legjobb szénhidrátforrások edzéshez és versenyekhez
Csupasport
2023.04.15. 14:09

Kötelező tésztát enni, ha sportolunk?
Csupasport
2022.08.21. 10:30

Indulhat az erdei gombatúra
Csupasport
2021.04.30. 14:55

6 szénhidrát a jobb állóképességért
Csupasport
2020.12.23. 17:18
Ezek is érdekelhetik