Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tészta vagy durumtészta
½ tk só
3 csésze friss bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
¼ csésze fenyőmag
½ csésze olívaolaj
¼ csésze reszelt parmezán
30 dkg csirkemellfilé
só
bors
Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük. A bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot, az olívaolajat és egy kevés parmezánt aprítógépben krémesre pürésítünk. A tésztát forró serpenyőbe rakjuk, hozzákeverjük a pestót, és kicsit megpirítjuk, majd reszelt parmezánnal megszórjuk.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát 3 percig sütjük. Ezután serpenyőstül betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve 2-3 percig pihentetjük a húst, majd felszeleteljük.