Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
só
bors
olívaolaj
1 fej lila hagyma
2 db kápia paprika vagy kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg feta sajt
1 csomag rizsszemtészta
3 ek vörösborecet
4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kevés olívaolajat öntünk bele, beletesszük a csirkemellet, és mind a két oldalát 3 percig sütjük, majd serpenyőstül betesszük az előmelegített sütőbe. 175 fokon 15-18 percig sütjük, majd kivesszük és felszeleteljük. A hagymát meghámozzuk, a paprikát, paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Az ecetet az olívaolajjal összekeverjük, kevés sót és borsot teszünk hozzá. A tésztát összeforgatjuk a hagymával, a paprikával és az öntettel, rátesszük a félbe vágott paradicsomokat, a hússzeleteket, és megszórjuk feta sajttal.