Ugrás ejtőernyő nélkül!

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 09:49
Antti Pendikainen három éve bizonyította, hogy nem ismer félelmet. Más magyarázat legalábbis nincs arra, miért és hogyan képes valaki négyezer méter magasból leugrani – ejtőernyő nélkül.

Mintha csak egy filmbeli jelenet lenne, a főhős kiugrik egy repülőből, majd amikor kinyitná az ejtőernyőjét, hiába keresi a zsinórt, amit meghúzhatna, nincs a hátán semmi, így szabadesésben zuhan tovább (de nyugi, úgyis megmenekül, mert a főhősök mindig megmenekülnek valahogy).

A finn kaszkadőrrel, Antti Pendikainennel hasonló történt 2015-ben, azzal a különbséggel, hogy amikor a hőlégballon felvitte a felhők fölé, négyezer méter magasra, akkor saját kezűleg oldozta le magáról és dobta el a hátizsákot. Majd levette a felsőjét (!!!) és félmeztelenül kiugrott. Így:

 

„Mindig is ki akartam próbálni, milyen ejtőernyő nélkül ugrani – mondta földet érés után Pendikainen a Mirrornak. – Előtte azért lejátszottam az egészet a fejemben, hogy élesben mindent kézben tartsak.

Egy éven át gyakoroltam a kísérlet előtt, nagyon felkészültem.”

Saját bevallása szerint a 28 esztendős Antti Pendikainen már gyerekkora óta szereti a vicces kaszkadőrmutatványokat, és sosem volt benne félelem.
„Következő alkalommal is valami őrültséget tervezek!”

Szavaiban nem kételkedünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik