Minden idők 10 legizmosabb testépítője

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 11:37
1901. szeptember 14. nagy nap volt a testépítés történetében, ekkor rendezték ugyanis az első versenyt. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néztek ki a XX. század elején az izmos emberek, és milyen izmosak a jelenkor legjobbjai.

A testépítés eredete az ókorig vezethető vissza, elég a római gladiátorokra gondolni, vagy az ókori olimpián szereplő pankrátorokra, birkózókra. A jelenkor testépítése az 1800-as évek végén kezdett kialakulni, amikor felismerték, hogy étkezéssel és edzéssel milyen eredményeket lehetett elérni.

Az első body building versenyt 1901. szeptember 14-én rendezték a londoni Royal Albert Hallban. A viadalt Eugen Sandow szervezte, aki az 1890-es években kora legizmosabb, legerősebb férfijának számított. Sandow olyannyira történelmet írt, hogy a Mr. Olympia testépítőversenyen a győztes a Sandow-trófeát kapja meg. Galériánkban megnézheted, milyenek voltak az 1930–40-es évek izomemberei, kik a jelenkor egyeduralkodó testépítői, akik a legtöbb Mr. Olympia-címet nyerték el.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik