Rekorddöntés a Nagy Sportágválasztón

Vágólapra másolva!
2018.09.17. 08:42
A korábbi évekhez hasonlóan idén is telt házzal zárt a Budapesti Nagy Sportágválasztó, a rendezvény hivatalosan is rekordot döntött az egy időben egy helyen űzött sportágak kategóriájában.

A szeptember 14–15-én megrendezett Budapesti Nagy Sportágválasztón összesen 104 mozgásformát próbálhattak ki ingyenesen az érdeklődők. Az egy időben egy helyen űzött sportágak tekintetében 95-tel sikerült megdönteni a hazai rekordot, amelyet a Magyar Rekordok hivatalosan is regisztrált. Az ország összesen 183 iskolájából, köztük 67 vidéki intézményből, érkeztek gyermekcsoportok.

Az évente kétszer megrendezett Sportágválasztó küldetése rendszeres mozgásra buzdítani mindenkit, illetve segíteni az egyéni adottságokhoz és igényekhez illő sportágak megtalálásában. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, hazai élsportolók sora tisztelte meg részvételével a rendezvényt.

A Sportágválasztó a Magyar Vöröskereszttel együttműködve sikeres véradó akciót is szervezett a rendezvény helyszínén. A több mint 100, beteg embertársain segíteni vágyó látogatón túl vért adott Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója és Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is. A pénteki véradáson számos cég munkatársai is részt vettek, míg a szombat az egyéni véradóké volt.

2019 tavaszán folytatódik a rendezvénysorozat, ahová a szervezők ismét szeretettel várnak minden sport iránt érdeklődő gyermeket és felnőttet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik