
Könnyű, ízletes, fehérjében gazdag, és gyorsan felszívódó szénhidrátot is tartalmaz. A paradicsomos-tonhalas tészta egy versenynap előtti vacsorának tökéletesen beillik.
Hozzávalók:
15 dkg tészta (penne, makaróni, spagetti)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 db paradicsom vagy egy doboz konzerv paradicsom
só
bors
2 ek paradicsompüré
1 dl vörösbor vagy 4 ek balzsamecet
1 tk eritrit
1 szelet tonhalsteak vagy 2 doboz tonhalkonzerv
Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig főzzük, majd belekeverjük a paradicsompürét, a vörösbort vagy balzsamecetet, valamint az eritritet, és készre főzzük. A tonhalat villával összetörjük, összekeverjük a paradicsomszósszal és a tésztával.
Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról
Csupasport
2023.10.02. 13:35

A legjobb szénhidrátforrások edzéshez és versenyekhez
Csupasport
2023.04.15. 14:09

Kötelező tésztát enni, ha sportolunk?
Csupasport
2022.08.21. 10:30

6 szénhidrát a jobb állóképességért
Csupasport
2020.12.23. 17:18

6 szénhidrát a jobb állóképességért
Csupasport
2020.08.08. 09:05

Egyszerű zöldséges tészta
Csupasport
2020.02.01. 09:53

Paradicsomos rizottó
Csupasport
2019.11.30. 09:24
Ezek is érdekelhetik