Az indiai nagyi titkai

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 15:18
Valamennyien örülnénk, ha megélnénk a kilencvenkilenc éves kort, na de hogy közben jógagyakorlatokat végezzünk!? Amma Nannamal hajlékonyságát még a huszonévesek is megirigyelhetik.

A hazájában hatalmas tiszteletnek örvendő Amma Nannamal egyes források szerint 98, mások szerint 99 esztendős, de a lényeg, hogy ennyi idősen is korát meghazudtoló jógagyakorlatokra képes, ráadásul szinte makkegészséges. Sőt, saját bevallása szerint soha nem kellett kórházba mennie.

Nyolcévesen az édesapjától tanulta a jógázást, manapság a világ talán legidősebb gurujaként naponta száz tanítványt oktat, élete során pedig több, mint egymillió növendéke volt, és számos elismerést begyűjtött már. A tudást először csak a szűk családon belül adták át egymásnak, egyszer az anyósának földművelés közben kificamodott a bokája, és naná, hogy nem az orvosi kezelés, hanem Nannamal jógagyakorlatai gyógyították meg.

https://www.youtube.com/watch?v=nBs7YNCQ2Xc

A napi szintű jógázás mellett az étkezésére is odafigyel, és a példája is bizonyítja, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem feltétlen szükséges sok pénz. Reggelire kölest és zabkását, ebédre rizst és zöldségeket, vacsorára pedig gyümölcsöt és tejet fogyaszt.

„Ha jógi akarsz lenni a gazdagság másodlagos, a legfontosabb az egészség. Ha az megvan, bármit elérhetsz az életben” – fogalmazta meg életfilozófiáját nemrég a BBC-nek adott interjúban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik