Daniel Ricciardo, a Red Bull Racing ausztrál versenyzője szeret jókat enni, szereti az olasz pizzákat gorgonzolával, a fagylaltot, különösen a csokit és a karamellát, és imádja a magyar kürtős kalácsot is, amit persze csak a futam után enged meg magának. Ricciardo több mint egy éve azonban elhagyta a szénhidrátokat és a ketogén étrend szerint eszik.
„Másfél éve követem a ketogén étrendetet, lényegében a szénhidrátokat felcseréltem zsírra. Ez segít nekem abban, hogy energikus legyek és stabilan teljesítek – mesélte Ricciardo Nathalie Pinkham, brit Formula-1-es szakíró podcastjában. – Sokan mondják, hogy a zsír rossz, de én soha nem éreztem ilyen jól magam és soha nem tudtam ennyire jól tartani a súlyomat, mint most.”
Ricciardo mesélt arról is, hogy korábban gabonapehellyel indította a napját, majd egy óra múlva éhes volt. Most bacont, avokádót és tojást reggelizik.
„Ahogy közeledtünk az utolsó futamhoz, megengedtem magamnak egy palacsintát, vagy egy kávézóban sajttortát, de utána nagyon rosszul éreztem magam” – mondta Ricciardo, aki 64 kilót nyom.
Az étrend alapvetően úgy épül fel, hogy a napi kalóriabevitel 75-80 százaléka zsírokból, 15-20 százaléka fehérjéből, és 5-10 százaléka szénhidrátból áll össze.