Kamion és iskolabusz sem akadály – síléccel az utcákon át

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 19:20
A világbajnok amerikai Tom Wallisch az egyik legismertebb extrém síelő, aki lelke mélyén gyerek maradt, és legszívesebben mindig sílécre pattant volna a városban is. Annyira, hogy amikor felnőtt, meg is tette.

Tom Wallisch mindig is arról álmodozott gyerekként, miközben a családi kocsi hátsó ülésén ült és bámult kifelé, hogy valahol máshol van, és szíve szerint nem négy keréken szelte volna át a havas városokat. Ő ezt úgy magyarázta később, hogy a „síelő már akkor is benne élt”.

Mindig figyelte az akadályokat, korlátokat, járdákat, feljárókat, autókat, buszokat, járókelőket, és azon morfondírozott, síléccel vajon hogyan kerülné ki vagy ugraná át őket. Aztán amikor nagy lett, gondolt egyet, és mindezt meg is csinálta a kanadai Nelson behavazott utcáin, és videóra vette.

 

Egyébként ez a klip nem olyan laza, mint amilyennek látszik. Érdemes megismerni a háttérmunkát is, ugyanis tizenkét ember dolgozott rajta folyamatosan, és csaknem száz statisztát vontak be a videó elkészítésébe.

Ja, és annyit még érdemes tudni a harmincéves Tom Wallischról, hogy 2016 óta ő tartja a korláton csúszás világrekordját, miután egy 130 méteres vascsövön száguldott le esés nélkül.

Erről pedig itt egy videó:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik