Matic lehet a mi emberünk

Vágólapra másolva!
2012.09.03. 13:09
Aprócska gombóccal ültem oda tegnap este a  tévé elé és ezzel szerintem a legtöbb benfiquista is így volt. Az első meccs Javi Garcia nélkül....

Aprócska gombóccal ültem oda tegnap este a tévé elé és ezzel szerintem a legtöbb benfiquista is így volt. Az első meccs Javi Garcia nélkül. Már ezen mondat puszta kimondása is elég ahhoz, hogy az embert mindenféle rossz érzés fogja körül. A legfontosabb kérdés az volt, vajon kivel tervez ezek után Jesus? Martins vagy Matic? Két félidő, két arc.Aprócska gombóccal ültem oda tegnap este a tévé elé és ezzel szerintem a legtöbb benfiquista is így volt. Az első meccs Javi Garcia nélkül. Már ezen mondat puszta kimondása is elég ahhoz, hogy az embert mindenféle rossz érzés fogja körül. A legfontosabb kérdés az volt, vajon kivel tervez ezek után Jesus? Martins vagy Matic? Két félidő, két arc.

És tényleg. A biztonságérzetnek, amit Javi puszta jelenléte miatt éreztünk oly sokan, most nyoma sem volt, az első félidőben legalábbis semmiképp. Jesus Martins mellett döntött, Witselt pedig hátrább húzta, ami önmagában nem tűnik rossz döntésnek, viszont engem nem hagyott nyugodni az a gondolat, hogy ha ez így maradna a továbbiakban is, akkor bizony nem fogjuk tudni kihasználni a belga zsenialitását. Witsel zsenialitása ugyanis nem a labdaszerzésben, meg a védekezésben, esetleg a társak megjátszásában merül ki. Ő sokkal több annál, viszont ha Jesus nem ad neki elég teret, sőt, azt várja majd el tőle, amit tegnap az első félidő során láttunk, akkor az senkinek sem lesz jó.

Az első félidő valami borzalmasan gyenge volt. Hihetetlen, hogy a Nacional több épkézláb helyzetet dolgozott ki, mint mi (igaz, a legveszélyesebb akció nálunk volt - Salvio akkora kapufát rúgott, hogy még a szék is rezgett a lábam alatt). Mintha Witselék szinte direkt szerették volna szemléltetni, mennyire hiányzik Javi onnan középről.

Maxi PereiraMaxi társastáncba illő koreográfiája

Persze nem azt mondom, hogy a Nacional jobb volt az első játékrészben. Olyan volt mint a többi portugál kiscsapat. Öt percenként próbáltak lekontrázni minket, és mivel nem volt ott Javi, aki ezeket a malőröket 80%-ban csírájában szokta elfojtani, majdnem minden akciót sikerült is befejezniük.

A második játékrész meghozta a változást. Martins kisebb sérülést szedett össze, ezért Jesus lehozta és beküldte helyette Maticot, vagyis lehetőségünk volt megtekinteni, hogy a két opció közül vajon melyik a jobb, hiszen mindketten egy félidőt kaptak. Tudtuk, hogy mire számíthatunk Matictól és az ex-kassai tette is a dolgát - a Nacional sokkal kevesebbszer jutott el a kapunkig, mi pedig sokkal veszélyesebbek voltunk. Ez utóbbi persze már nem Matic érdeme, hanem elsősorban Salvióé és Witselé, aki a cserének köszönhetően előbbre jöhetett. A Cardozo-Rodrigo páros is jól működött és bár egymásnak nem igazán szeretnek passzolni, helyzeteiket remekül kihasználták. Kíváncsi vagyok, hogyan kerül majd bele Lima ebbe a nagy, boldog családba.

Nemanja MaticMatic: "Jobb ha nem nézed haver, mert ez csúnya lesz!"

A lényeg, hogy Matic a portugál kis- és középcsapatok ellen mindenképp jó lesz, a többi pedig még elválik. Aztán meg kitudja, lehet, hogy a végén úgy kell majd összekaparni az állunkat a földről, miután megeszi Iniestát októberben, bár erre egyelőre tényleg magas lenne a szorzó.

A meccs embere nálam Salvio, aki egy nagyszerű gólpasszt jegyezhet fel magának, ezen kívül pedig számos helyzetet dolgozott ki és baromira érezte a játékot az egész meccs alatt. Persze nem szabad megfeledkezni Cardozo duplájáról sem, no meg a harcos SuperMaxinkról, aki ugyancsak egy pazar gólpasszal büszkélkedhet kiváló játéka mellett.

Szeptemberben ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, legközelebb a Barcelona látogat a Da Luz-ba, szóval fel kell kötni a gatyát addig és hozni a kötelezőket. Javi nélkül is működnie kell!

Benfica - Nacional 3-0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik