Van, ami nem változik

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 12:08
Nem vagyok valami meccselemzős hangulatban. Volt egy rövid időszak tegnap, amikor úgy gondoltam, abban leszek, de aztán máshogy alakult. Ráadásul...

Nem vagyok valami meccselemzős hangulatban. Volt egy rövid időszak tegnap, amikor úgy gondoltam, abban leszek, de aztán máshogy alakult. Ráadásul be is basztam tegnap, ezért a klaviatúra pofozgatása is fájdalmas. A lényeg, és ami nem megkerülendő, 2-1-re kikaptunk Madeirán a Marítimo vendégeként, és most tényleg nem fogok elemezni, csupán áttekintjük a problémákat, mert vannak, méghozzá elég komolyak.

Jorge Jesus felállított egy tökéletesen érthetetlen kezdőt. Megbontotta az Enzo-Matic tengelyt, középre bekerült Ruben Amorim, az argentin meg ki a szélre. Mivan? Ez nem egy BL meccs a Barcelona vagy bárki más, komolyabb szintet képviselő csapat ellen, hogy meg kelljen fogni valakit a szélen és hasonlók könyörgöm. Az egy dolog, hogy Enzo szélsőként érkezett anno, de amióta középen játszik, igazi ütköző lett, már kábé a sebessége is eltűnt, esküszöm mintha arról szólt volna az egész, hogy senki se kapjon lehetőséget a bizonyításra Salvio sérülése okán, hogy még véletlenül se keljen magyarázkodni, ha úgy alakul... Sulejmani pad, 'baby John pad, nem értem. Mindenesetre a félidei kettős cserével JJ nyomatékosította, hogy faszfej volt, meg ugye addigra már égtünk Artur és a védelem hülyesége miatt.

A védelem. Na, hát nálunk az nincs. Már "tavaly" sem volt, a cselzi kétszer átjött a félpályán az El döntőben, és kikaptunk 2-1-re. Azóta annyi változott, hogy ezt már egy Marítimo is megcsinálja. Luisao és Garay annyira nem érzik a témát, hogy iszonyat, mintha elsőévesek lennének. Látszódott már a felkészülés alatt is, hogy bajok vannak, de ugye azért hoztunk 3 középső védőt, hogy egyikőjük se kerüljön keretbe, meg hogy semmi lehetőséget ne kapjanak a bizonyításra még a sörmeccseken sem. Újabb dolog, amit egyáltalán nem értek. Persze, benne van, hogy Garay lép, de akkor majd feldobunk egy eurót, hogy ki legyen Luisao társa? Azé a Luisaóé, aki miatt szintén ver a víz, ha az ellenfél támad.

Ha Európában is tényezők akarunk lenni - Miért ne akarnánk? Az első kalapból? -, akkor nagyon nagy változásokra van szükség, mert így nem fog menni.

A támadószekció. Hát, az van, csak olyan biszem-baszom hatást keltett az egész. Djuricic megkapta a lehetőséget, de nagyon nem érezte, Gaitán mintha meglenne sértődve, hogy senki nem vette meg ezen a nyáron sem, Enzóról már beszéltem, és Limának sem ez volt élete meccse. Aztán jött Rodrigo, akinek Cardozo távollétében (?) nagy szezonja lehet, és 'baby, aki a legnagyobb személyes kedvencem a mostani csapatból, de rossz nézni, hogy mennyire belassít egy komoly lehetőséget magában hordozó lendületes támadást egy csel kedvéért, ami aztán mondanom sem kell, hogy be se jön.

Ez volt zsinórban a kilencedik szezonnyitó, ahol győzelem nélkül maradtunk. A Porto, a Braga, és még a Sporting is győzelemmel kezdett. De állítólag ma érkezik Lisszabonba Funes Mori, jippiájé...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik