Pontozás: Benfica-Fenerbahce 3-1

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 01:05
Artur - 6.0 Nem volt különösebb tennivalója, de azért végig ügyelnie kellett arra, hogy jókor legyen jó helyen. Büntetőből kapta a gólt...

Artur - 6.0

Nem volt különösebb tennivalója, de azért végig ügyelnie kellett arra, hogy jókor legyen jó helyen. Büntetőből kapta a gólt, ezért természetesen nem hibáztatjuk.

Maxi Pereira - 7.0

Rengeteget melózott, felszántotta a pálya jobb szélét. Védekezésben nem jeleskedett, igaz nem is nagyon volt erre most szükség, viszont a támadásokban kulcsszerepe volt neki is. Salvióval szépen kipasszolgatták Ziegleréket, a beadásai pedig egytől egyig veszélyesek voltak. Sajnos nem lehet ott két hét múlva az amszterdami döntőben (sárga lapok). 7 éve itt játszik már, és mire eljut a csapat egy európai kupadöntőig, akkor nem léphet pályára. El sem tudjuk képzelni mit érezhet.

Luisao - 7.0

Meg lehetünk vele elégedve, lassúságát ismét remek helyezkedéssel ellensúlyozta, ráadásul láthattunk tőle még egy két váratlan cselt is. Volt egy kihagyott fejese, amit jobban is megoldhatott volna, viszont gyakorlatilag gólpasszt adott Cardozónak.

Ezequiel Garay - 6.0

Jobb is lehetett volna, ha nincs az a fránya kezezés, ami ugye büntetőt ért és ez nehéz helyzetbe sodort minket. Az utóbbi időkben talán mintha egy kicsit megkopott volna, de lehet, hogy ezt csak én látom így.

André Almeida - 7.0

Úgy tűnik, hogy nagyszerűen fekszik neki a bal oldal is. Nagy élmény volt nézni, hogy mekkora odaadással játszott. Kivette a részét a támadásokból is, de ha védekezni kellett, akkor is mindig visszaért. Ha jól tudom, akkor most játszott harmadszor ezen a poszton, de ez alapján is ki merem jelenteni, hogy jobb, mint Melgarejo.

Nemanja Matic - 7.5

Ismét nagyot játszott, a pálya minden négyzetmilliméterén megfordult. Mintha kettő lett volna belőle. A középpálya ura volt, ha meg a Fener szeretett volna támadni, akkor majdnem mindig ő volt számukra a végállomás, alaposan megkönnyítve így a Luisao-Garay páros dolgát. Volt egy távoli lövése is, ami mellément.

Enzo Pérez - 7.0

Hatalmas lendülettel futballozott végig. Erről a meccsről nem az ő neve fog az elsők közt beugrani az embereknek, de nagyon sokat melózott. Volt egy elkótyavetyélt lehetősége, amit ha lepasszol, akkor jobban járunk, viszont a második gólnál való gyors helyzetfelismeréséért jár a dicséret.

Eduardo Salvio - 6.5

Jól játszott, viszont semmiféle kulcsmomentumot nem tudok most felidézni vele kapcsolatban. Tepert, hajtott ahogy mindenki más. Majd lő egy gólt a döntőben, aztán ő lesz az Európa-liga hivatalos arca.

Nico Gaitán - 8.5

Ha a játékosokat fantomfigurákkal álcázták volna, az első gólnál akkor is tudtam volna, hogy ezt Nico lőtte. Ez a mozdulat, ez a megoldás annyira Gaitános volt, hogy az összetéveszthetetlen. Nem volt véletlen a nagy izgulás a meccs előtt, hogy vajon játszhat-e, vagy nem. Óriási szükségünk van erre az emberre. A gólján kívül is rengeteg jó megmozdulása volt, szép cselek, bámulatos megoldások, még felsorolni is sok.

Lima - 7.0

A meccs előtt egy kisebb vagyont mertem volna tenni rá, hogy betalál, ehelyett most csak egy gólpassz jött össze neki. Igyekezett végig és ismét jó volt őket együtt látni Cardozóval.

Óscar Cardozo - 8.5

Lőtt, bombázott mindenhonnan. Ez az igazi Cardozo, így szeretjük! Ismét láttunk tőle egy okos gólt, lassan már bele is nyugszunk abba, hogy nemcsak egy nehézbombázó, hanem egy intelligens csatár is egyben. A második góljánál jókor volt jó helyen, de ettől még ugye a labda nem rúgódik be magától. Lejövetelekor hatalmas tapsot kapott, hiszen egy borzalmasan fontos meccsen ismét kulcsember tudott lenni. (Ha a döntőben esetleg lő két gólt, akkor akár a sorozat gólkirálya is lehet, hiszen jelenleg hatnál jár, a góllövőlistát pedig jelenleg a nyolc gólos Kozák vezeti a Lazióból).

Urreta és Roderick is csak az utolsó percekre jött be, szóval túl sok mindent nem lehet elmondani velük kapcsolatban, de az ünneplésből ők is legalább akkora intenzitással vették ki a részüket, mint a többiek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik