Az a bizonyos első kalap (is) a tét

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 08:04
Az  első meccs eredményének ismeretében nehéz lenne azt mondani, hogy ver a víz az idegességtől, ezért inkább nem is mondom. Nem is ver. Elég...

Az első meccs eredményének ismeretében nehéz lenne azt mondani, hogy ver a víz az idegességtől, ezért inkább nem is mondom. Nem is ver. Elég régen esett meg utoljára, hogy nem találtunk be tétmérkőzésen, ezen sorozat folytatása pedig szinte biztosan elődöntőt ér majd ma este. Ráadásul ha legalább döntetlenre végzünk, az egy pillantás alatt kívánatosabb csapattá tehet minket jövőre.Az első meccs eredményének ismeretében nehéz lenne azt mondani, hogy ver a víz az idegességtől, ezért inkább nem is mondom. Nem is ver. Elég régen esett meg utoljára, hogy nem találtunk be tétmérkőzésen, ezen sorozat folytatása pedig szinte biztosan elődöntőt ér majd ma este. Ráadásul ha legalább döntetlenre végzünk, az egy pillantás alatt kívánatosabb csapattá tehet minket jövőre.

Miért? Az elmúlt évek remek európai kupaszerepléséért (harmadik éve legalább negyeddöntős a Benfica valamelyik sorozatban) érkezhet a jutalom, a már említett döntetlen/győzelem azt eredményezné, hogy a szeptemberi Bajnokok Ligája sorsoláson a mutatott Futballunk alapján megillető helyre kerülünk, azaz az első kalapba. Az, hogy ennek a Milan, Arsenal, Porto hármasból melyik issza meg a levét, azt pont leszarom, a negyeddöntőkhöz érve mindhárom csapat kurván ráér már hétközben, tehát az előzés abszolút nem jogtalan. És ugyan jó volt az elmúlt években azzal szembesülni különböző szurkolói fórumokon, blogokon, hogy "a második kalapból a Benfica szívás lenne" és hasonlók, mégis sokkal jobban várom, hogy szinte mindenki minket akarjon kapni a Barcelona, a Real Madrid, vagy éppen a Bayern München helyett. Aztán majd megbánják. Ebből természetesen hosszú távon is profitálhatunk, hiszen lényegesen könnyebb lehet egy továbbjutás kivívása, egy csoportmásodik legyőzése a nyolcaddöntőben, és ezzel együtt további pontok gyűjtése, amivel megszilárdíthatjuk tagságunkat. És bízom abban, hogy amennyiben ez ma este biztossá válik, a klubvezetésnek sem lesz mindennél fontosabb a legnagyobb tehetségek értékesítése akár már a mostani nyáron.

De ahhoz, hogy ez tényként kijelenthető legyen, még hátravan egy mérkőzés ma este, és a Newcastle nem fogja ingyen adni a kiemelést. Megnyerték a Fulham elleni hétvégi meccsüket, amivel ismét elevickéltek a kiesőzónából, tehát nem hinném, hogy ne próbálnák meg megfordítani a párharcot, habár ahhoz lényegesen többet kell futballozniuk, mint a Luzban. Megvoltak a helyzeteik ugyan, de nekünk is, és amikor a második félidőben elkezdtünk először normálisan passzolgatni, 10 perc labdakergetés után úgy elfáradtak a PL fáradhatatlan robotjai, hogy öröm volt nézni. Amennyiben képesek lesznek a mezőnyben megtartani a labdát, és ebből adódóan jól játszani, és helyzeteket kialakítani, és gólt szerezni, a meccs csak akkor lehet élvezhető és izgalmas.

Mert mi nem fogunk rohanni, és ameddig a mérkőzés alaphelyzetben lesz, nem is akarunk majd, nincs szükségünk rá. Kétgólos az előny, felállunk az általam szenvedélyesen imádott 4-2-3-1-es kontragépezetbe, Salvióval a jobb, 'baby Johnnal a bal oldalon, középen pedig Gaitán fog reményeim szerint osztogatni. Cardozo birkózhat rendesen, mivel tuti, hogy ő kezd majd elöl, aztán ha elfárad, jöhet Lima a hajrára.

"Öööö, izé, inkább nem mondok semmit"

Biztos vagyok benne, hogy rendelkezik ez a Benfica annyi rutinnal, hogy nem fogja elkönnyelműsködni ezt a mérkőzést, ezáltal a továbbjutást. És azon sokszor megfogalmazott mondatomat, miszerint addig jutunk az idei El-ben, ameddig akarunk, most már módosítanom kell. Illetve mégsem, mert még mindig igaz. De most már az is egyértelmű, hogy meg akarjuk nyerni a sorozatot. És nem látom azt a versenyzőt, akitől félnünk kellene, akit ne tudnánk megverni. De egyelőre Newcastle-ben járunk.

Ez az egyetlen negyeddöntő, amely nem kerül képernyőre, tehát már a Diginél sem hisznek abban, hogy ez még akár izgalmas is lehet. Streamek a szokásos helyeken, jó meccsezést mindenkinek!

DigiSport2, 21:05!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik