„Ronaldo csak akkor pihenne, ha félholt lenne"

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 14:46
null
Cristiano Ronaldo (balra) mindig játszani akar (Fotó: Action Images)
A Real Madrid és az AC Milan számára is tét nélküli a G-csoport utolsó mérkőzése, ennek ellenére a spanyol csapatnál Cristiano Ronaldo várhatóan kezdő lesz, legalábbis a blancókat az eltiltott José Mourinho helyett irányító Aitor Karanka elmondta: a portugál játékos csak akkor akarna pihenni, ha félholt lenne. A Milanban az egyébként mellőzött Ronaldinho kezd Zlatan Ibrahimovic helyett.

 

A G-csoportban már csak az a kérdés, hogy az Ajax vagy az Auxerre végez-e az Európa-liga-indulást érő harmadik helyen. A Real Madrid José Mourinho eltiltása miatt Aitor Karanka vezetésével készül a francia csapat ellen, amelynek vezetőedzője, Jean Fernandez nem érti, miért nem irányíthatja a portugál szakember a blancókat az utolsó meccsen.

„Nem Mourinho az egyetlen edző, aki ilyet csinált. Túlzottnak tűnik nekem a büntetés. A sajtó túlságosan felkapta az ügyet, számos felvételt láthattunk az esetről, de nem ez az első eset, hogy egy tréner kihasználja a szabályok adta lehetőségeket. Ennyi erővel a többi edzőt is meg lehetne büntetni. Én is ugyanezt tettem volna Mourinho helyében, csak éppen én nem kaptam volna ekkora figyelmet utána a sajtótól" – mondta Jean Fernandez, aki szerint a csoport többi csapata erősebb az Auxerre-nél, de büszkén szeretne elbúcsúzni a sorozattól.

Az is kiderült, hogy Aitor Karanka nem beszélhet majd a meccs közben Mourinhóval – ahogy tette azt a bajnokságban, amikor szintén el volt tiltva a vezetőedző, de a lelátó első sorában ült, közel a kispadhoz –, mivel az UEFA ezt megtiltotta.

A madridiak másodedzője elmondta, bár a Real számára már tét nélküli a meccs, Cristiano Ronaldo ennek ellenére valószínűleg kezdő lesz.

„Öt hónapja ismerem Cristianót, és csak akkor fordult elő, hogy nem akart játszani, amikor képtelen volt rá. Félholtnak kell lennie ahhoz, hogy ne lépjen pályára. Még akkor is játszani akar, ha kisebb bántalmai vannak, miközben más játékosok ilyenkor nem szívesen vállalják a szereplést" – így Karanka.

A csoport másik találkozóján a Milan számára szintén tét nélküli a ma esti összecsapás, mivel már biztosan második a csoportban, míg az Ajax az Európa-liga-szereplés bebiztosításáért harcol. Az olasz csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri elmondta, Zlatan Ibrahimovic valószínűleg pihenni fog a találkozón, és az utóbbi időben mellőzött Ronaldinho kaphat lehetőséget.

„Bár nem létfontosságú ez a meccs a számunkra, nagyon komolyan vesszük, mivel egy győzelem önbizalmat adhat, és a meccs segíthet döntéseket hozni a jövőben. Ronaldinho nem edzett a társaival, de ha készen áll, akkor Robinho mellett fog játszani. Ibrahimovic pihenni fog, ahogy Gattuso és Zambrotta is" – mondta Allegri.

Az Ajaxnak minden esélye megvan az El-szereplés kiharcolására, bár a holland együttesnél hétfőn edzőváltás történt, miután Martin Jol lemondott a posztjáról, és Frank de Boer lett az ideiglenes edző.

„Mindig is tudtam, hogy egy nap edző lehetek. Megkérdezték, hogy készen állok-e, és igent mondtam. Sok ember segít nekem, és ez önbizalmat ad. Két és fél évig segédedző voltam, ezért hiszem úgy, hogy kész vagyok erre. Azt szeretném, hogy az Ajax játékosai újra élvezzék a játékot. Johan Cruyff filozófiájához hasonlót vallok, szeretem a négy–három–hármas felállást" – mondta Frank de Boer.

 BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 6. FORDULÓ
REAL MADRID (spanyol)–AUXERRE (francia)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45. Vezeti: Gumienny (belga)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Dudek – Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo – L. Diarra, M. Diarra – León, Granero, C. Ronaldo – Benzema
AUXERRE: Sorin – Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting – Safni, Pedretti – Oliech, Birsa, A. Traoré – Contout
 
AC MILAN (olasz)–AJAX (holland)
Milánó, San Siro, 20.45. Vezeti: Bo Larsen (dán)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MILAN: Amelia – Bonera, Yepes, Thiago Silva, Jankulovski – Flamini, Pirlo, Ambrosini – Seedorf – Ronaldinho, Robinho
AJAX: Stekelenburg – Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson – Enoh, el-Hamdaui, De Zeeuw, Özbiliz – Mido, Szulejmani
AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 5 4 1 0 11–2 +9  13
2. AC Milan 5 2 2 1 7–5 +2  8
3. Ajax 5 1 1 3 4–10 –6  4
4. Auxerre 5 1 0 4 3–8 –5  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik