BL: ha már miatta kapott ki a Real, Ancelotti gyorsan bókolt kicsit Mbappénak

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 03:57
null
Kylian Mbappe (balra) megállíthatatlan volt a gólja előtt – véli Ancelotti (Fotó: AFP)
A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti a győztes gólt szerző Kylian Mbappét dicsérte azok után, hogy csapata kedd este 1–0-ra kikapott a Paris Saint-Germain vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán – írta a Magyar Távirati Iroda.

 

Az olasz tréner kijelentette, a francia világbajnok támadó megállíthatatlan volt a gólnál.

„Megpróbáltuk kontroll alatt tartani, Militao remekül dolgozott, de Kylian mindig képes a semmiből váratlan dolgokat kitalálni. Ezt most az utolsó percben tette meg" – utalt az MTI által idézett CarloAncelotti arra, hogy a csatár a 94. percben szerezte meg csapata győztes gólját.

A 23 éves Mbappé összesen hétszer próbálkozott kapura lövéssel a keddi összecsapáson, Courtois-nak több remek védése is volt. A francia csatár harcolta ki együttese büntetőjét is, amit aztán a hétszeres aranylabdás Lionel Messi nem tudott gólra váltani.

„Jól védekeztünk, de nem voltunk elég agresszívak. Támadásban valami hiányzott, amikor nálunk volt a labda, nem passzoltunk eleget és sok energiánkat felemésztette, hogy kijöjjünk a letámadásukból"
– elemezte csapata gyenge támadójátékának okát az olasz szakember.

Meglátása szerint a csatártrió tagjai nem kaptak elég labdát, hátulról próbálták meg felépíteni az akcióikat, ez azonban nem vezetett eredményre.

„A látottak ellenére optimista vagyok, de a második találkozón jobban kell játszanunk. A PSG előnyben van, ám nem kell aggódnunk amiatt, hogy idegenben kaptunk gólt" – elemzett Ancelotti.

A Real Madrid az első félidőben nem találta el a franciák kapuját, és a csapat szinte az egész mérkőzésen veszélytelenül játszott.

A párizsiakat irányító argentin Mauricio Pochettino kollégájával ellentétben elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

„A játékosok sokat dolgoztak, megérdemelték ezt az eredményt. A szerzett gól ellenére nehéz mérkőzés vár ránk a madridi visszavágón. Jól működött a letámadásunk, ellenfelünk pont úgy szenvedett, mint ahogyan mi a Manchester City ellen" – emelte ki a távirati iroda a tréner megjegyzései közül.

Mbappé elmondta, a gólja előtt sikerült egy az egy elleni párharcot kialakítania, ekkor pedig már előnyben volt, hiszen a védőnek hátrálnia kellett vele szemben.

„A visszavágón sem szabad beállnunk védekezni, mennünk kell előre" – tekintett előre a támadó.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A játéknap másik mérkőzésén a Manchester City az első félidőben négy gólt szerzett a Sporting otthonában – végül összesen ötig jutott –, így gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást, írja a hírügynökség.

„Jól védekeztünk és hihetetlen eredményt értünk el. A teljesítményünkkel nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, tudunk ennél jobban is játszani. A két csapat között nincs ötgólos különbség, de nagyon jól dolgoztunk a kapu előtt" – mondta a kiütéses siker után Pep Guardiola, a tavaly döntős manchesteriek vezetőedzője.

A MÉRKŐZÉSRŐL RÉSZLETESEBBEN ITT!

A párharcok visszavágóit március 9-én rendezik – tekintett előre az MTI.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ,ELSŐ MÉRKŐZÉS
Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 1–0 (0–0)
Párizs, Parc des Princes, 45 800 néző. Vezette: Orsato (olasz)
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo Pereira (Gueye, 87.), Paredes, Verratti – Di María (Neymar, 73.), Messi, Mbappé. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
REAL MADRID: Courtois – D. Carvajal (L. Vázquez, 72.), Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (F. Valverde, 82.) – Asensio (Rodrygo, 72.), Benzema (Bale, 87.), Vinícius Júnior (E. Hazard, 82.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Mbappé (90+4.)

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

SPORTING CP (portugál)–MANCHESTER CITY (angol) 0–5 (
0–4)
Lisszabon, Estádio José Alvalade. Vezette: Sz. Jovanovics (szerb)
SPORTING: Adán – Esgaio, Coates, Inácio – Pedro Porro (Neto, 83.), Palhinha, Matheus Nunes, Matheus Reis – Sarabia (Tabata, 76.), Paulinho (Szlimani, 76.), P. Goncalves (Ugarte, 58.). Vezetőedző: Rúben Amorim
MAN. CITY: Ederson – Stones (Zincsenko, 61.), R. Dias, Laporte (Ake, 84.), Cancelo – Bernardo Silva (Delap, 85.), Rodri (Fernandinho, 73.), De Bruyne – Mahrez, Foden (Gündogan, 61.), Sterling. Menedzser: Josep Guardiola
Gólszerző: Mahrez (7.), Bernardo Silva (18., 44.), Foden (33.), Sterling (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik