BL: Guardiola megdicsérte saját magát a cserék miatt

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 00:15
null
Munkában (Fotó: AFP)
A Manchester City 1–0-ra legyőzte odahaza az Atlético Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

 

„Az ellenfél úgy játszott, ahogyan szokott, ez a stílusa. Kiegyensúlyozottan kellett futballoznunk, nem volt szabad felvennünk a kesztyűt, nem volt szabad elkezdeni harcolni velük. Mi nem ilyen csapat vagyunk! Jól kezeltük a helyzetet. De kemény mérkőzés volt, sokszor öt védővel és öt középpályással játszottak, nagyon nehéz volt üres területeket találni. A körülményekhez képest jól játszottunk, ahogyan kell, nem szórtuk el a labdákat, türelmesen kerestük az adódó lehetőségeket, tudtuk, lesznek helyzeteink. A gólom? Megindultam, és Phil Foden tökéletesen talált meg engem a labdával. Csak koncentrálnom, figyelnem kellett, szerencsére betaláltam a kapuba. Nehéz mérkőzés volt, keményen és fegyelmezetten védekeztek a madridiak, ahogyan szoktak. Tudtuk, hogy ha az első félidőben nem is lőttünk gólt, a szünet után lesznek helyzeteink, és egyet gólra is váltottunk. Az egy nulla az egy nulla, és valami ilyen eredményre számítottam, és hátrányba kerülve azért az Atlético is többet támadott. Most már csak a hétvégi, Liverpool elleni bajnokira szabad koncentrálnunk. A lehető legjobban ki kell pihennünk magunkat, készen kell állnunk” – nyilatkozta a mérkőzés egyetlen góljának szerzője, Kevin De Bruyne.


„Egy hihetetlenül jó csapat ellen játszottunk, amellyel nagyon nehéz felvenni a harcot, de mi jó eredményt értünk el – dicsérte az ellenfelet és az övéit is Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – Volt lehetőségünk a második és a harmadik gólunk megszerzésére is. A srácok jól futballoztak, de tudtuk, Gabriel Jesus és Phil Foden különleges energiát hoz a mérkőzésbe, és tudtuk azt is, Jack Grealishnek megvan a képessége ahhoz, hogy megtartsa a labdát. Ma nagyon ügyes volt a menedzser... Azért cserélünk, mert azt gondoljuk, attól jobban játszik majd a csapat. Néha így is lesz, néha pedig nem jön be. Nem könnyű ebben a sorozatban egy ilyen tapasztalt csapattal szembeszállni, de azért utazunk el Madridba, hogy ott is betaláljunk, és ott is győzni szeretnénk.”

„Mindannyian tudtuk, hogy fontos tapasztalatot fogunk szerezni ezen a mérkőzésen, de azt is tudtuk, nehéz lecke lesz – mondta Jan Oblak, az Atlético kapusa. – Egy jó eredményért érkeztünk, kikaptunk egy nullára, ám a továbbjutás kérdése még teljesen nyitott. A kapott góltól eltekintve igazán jól védekeztünk, a City szereti birtokolni a labdát, erre készültünk is, ezt végig fejben tartottuk, és lezártuk előttük a területeket. Nem hiszem, hogy a cserejátékosaik változtatták meg a mérkőzést, az egy pillanat alatt dőlt el. Minden lehetséges még, odahaza játszunk legközelebb, győzhetünk, és az Atlético mindig hisz a győzelemben!”

„Jó teljesítményt nyújtottunk egy elképesztően erős csapat ellen, amelyben több világklasszis futballista alkot szuper egységet – így Diego Simeone, az Atlético Madrid mestere. – Jól akartunk védekezni, rések nélkül, aztán ellentámadásokkal meglepni őket. Amikor úgy tűnt, hogy képesek leszünk helyzeteket kialakítani, ők szereztek gólt. Nagyon nehéz mérkőzés volt, három rendkívül jó játékost cserélt le az ellenfél három hasonlóan magas szinten futballozó játékosra. Be kell vallanom, azt hittem, Foden kezdeni fog, és el kell ismernem azt is, hogy nagyon élvezetes a City futballja. Megvan a türelmük is, ám mindketten ugyanazt hajszoljuk: a győzelmet. Lehet, hogy a Manchester City a világ legjobb csapata. A visszavágóra változtatunk a taktikánkon, de a Citynek mindegy, ugyanúgy fog futballozni. Alázattal és kemény munkával készülünk ellenük, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Manchester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (0–0)
Manchester, Etihad Stadion, 52 018 néző. Vezette: Kovács István (romániai)
MAN. CITY: Ederson – Stones, Laporte, N. Aké, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan (Grealish, 68.) – Mahrez (Foden, 69.), Sterling, Bernardo Silva. Menedzser: Josep Guardiola
ATLÉTICO: Oblak – Vrsaljko, Szavics, Felipe, Mandava, Lodi – M. Llorente (Matheus Cunha, 60.), Kondogbia, Koke (De Paul, 60.) – Joao Félix (Lemar, 81.), Griezmann (Ángel Correa, 60.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: De Bruyne (70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik