Az MU felállt a padlóról és 0–2-ről, C. Ronaldo góljával fordított!

Vágólapra másolva!
2021.10.20. 20:55
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában az Atalanta egy félidő után két góllal vezetett a Manchester United vendégeként, de a második játékrészben fordítottak a hazaiak, a győztes gólt Cristiano Ronaldo szerezte. Mivel a csoport másik meccsén a Villarreal megverte a Young Boyst, az MU élre állt ebben a négyesben.
Az Atalanta fél óra alatt padlóra küldte Cristiano Ronaldóékat az első félidőben, de az MU a szünet után fordított (Fotó: AFP)
Az Atalanta fél óra alatt padlóra küldte Cristiano Ronaldóékat az első félidőben, de az MU a szünet után fordított (Fotó: AFP)
Az Atalanta fél óra alatt padlóra küldte Cristiano Ronaldóékat az első félidőben, de az MU a szünet után fordított (Fotó: AFP)
Az Atalanta fél óra alatt padlóra küldte Cristiano Ronaldóékat az első félidőben, de az MU a szünet után fordított (Fotó: AFP)
Az Atalanta fél óra alatt padlóra küldte Cristiano Ronaldóékat az első félidőben, de az MU a szünet után fordított (Fotó: AFP)

 

BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Manchester United (angol)–Atalanta (olasz) 3–2
Manchester,
Old Trafford, 72 279 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Manchester United:
De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Luke Shaw – McTominay (Pogba, 66.), Fred (Matics, 87.) – Greenwood (Sancho, 73.), Bruno Fernandes, Rashford (Cavani, 66.) – C. Ronaldo. Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Atalanta: Musso – De Roon, M. Demiral (Lovato, a szünetben), Palomino – Zappacosta, Freuler, Koopmeiners (Pezzella, 80.), Maehle – Pasalic (Malinovszkij, 68.) – Ilicic (Mirancsuk, 68.), Muriel (D. Zapata, 56.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Gólszerző: Rashford (53.), Maguire (75.), C. Ronaldo (82.), ill. Pasalic (15.), M. Demiral (29.)

A csoport másik meccsén
Young Boys (svájci)–Villarreal (spanyol) 1–4
(M. Elia 77., ill. Y. Pino 6., Gerard Moreno 16., Alberto Moreno 89., Chukwueze 90+2)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Manchester United–Atalanta mérkőzés első félideje két tényt igazolt. Egyrészt azt, hogy az Atalanta nem véletlenül szerezte a legtöbb gólt az olasz élvonalban az elmúlt három évadban. A bergamóiak ugyanis rendkívül hatékonyak a kapu előtt, és szinte bárki képes gólt szerezni a csapatból. Az MU ellen előbb a BL-ben ebben az idényben először kezdő horvát középpályás, Mario Pasalic talált be remekül érkezve Davide Zappacosta középre passzolt labdájára, majd egy szöglet utáni fejesből a török védő, Merih Demiral duplázta meg az előnyt. Az Atalanta öt BL-gólnál jár, mindegyiket öt különböző játékos szerezte. A szünetben így 2–0-ra vezetett az Atalanta.

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Frenetikus hangulattal és csodálatos látványelemekkel várták hőseiket a Young Boys szurkolói a Villarreal elleni csoportmeccsen. Ugyanakkor a valenciaiak már a mérkőzés elején megtörték az ünnepi hangulatot, hiszen 16 perc után 2–0-ra vezettek: előbb a 19. életévét éppen szerdán betöltő Yeremi Pino volt eredményes egy beadás után – ezzel az Opta adatbázisa alapján a legfiatalabb, születésnapján betaláló játékosnak számít a BL-ben –, majd Gerard Moreno váltotta gólra Parejo beívelését.

A második félidőben a Villarreal többet birtokolta a labdát, azonban kapusuknak, Gerónimo Rullinak több bravúros védést is be kellett mutatnia. A 77. percben Elia visszahozta a reményt a svájciaknak: megnyerte a védőjével való versenyfutást, s a jobb alsóba gurított, azonban Alberto Moreno 12 perccel később válaszolt. Sőt, még Samuel Chukwueze is betalált, amellyel kialakult a 4–1-es végeredmény.

A másik tény, hogy nincs jó passzban az MU, és hiába tért vissza a nyáron Cristiano Ronaldo, valahogy még nem tökéletes a gépezet, hiszen az Atalanta előtti meccset megelőzően öt mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni.

A második félidő viszont másik két tényt is igazolt.

Azt, hogy a szurkolók a nehéz helyzetben sem fordulnak el kedvenceiktől, mert bár az első félidőben kifejezték nemtetszésüket, a második félidőben, Marcus Rashford (a vállsérülés után múlt szombaton tért vissza és a második meccsén is betalált) szépítése után a csapat mellé álltak és fantasztikus hangulatban belehajszolták az együttest a győzelembe.

A Manchester United tulajdonképpen már az első félidő hajrájától kezdve óriási nyomás alá helyezte az ellenfél kapuját, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, törvényszerű volt, hogy ha nem jön újabb vendéggól, akkor össze fog roppanni az Atalanta a hajrára. Ez így is történt, mert előbb Harry Maguire egyenlített, majd a végén jött Cristiano Ronaldo, aki fejjel szerezte meg pályafutása 137. BL-gólját (2010, illetve Wayne Rooney óta ő az első MU-játékos, aki három egymást követő BL-meccsén gólt szerzett). Tény tehát, hogy az MU játéka még messze van a tökéletestől, de az is tény, hogy játékosai hihetetlen akarással küzdöttek a második félidőben a fordításért, és alighanem a Solskjaer állásáért is, és az erőfeszítéseiket siker koronázta, ezt a meccset legalábbis megnyerték 3–2-re,és élre álltak a csoportban.

Cristiano Ronaldo fejelte be a győztes gólt (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo fejelte be a győztes gólt (Fotó: AFP)
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United3216–5+16
2. Villarreal31117–5+24
3. Atalanta31115–5 0 4
4. Young Boys3123–6–33

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK, GYŐZÖTT AZ MU!

90+5. perc. Zappacosta lőtt távolról mellé.

90+3. perc. Matics kapott lapot időhúzásért.

87. perc. Fred helyett Matics állt be.

Wayne Rooney 2010-es sorozata óta Ronaldo az első aki három egymást követő BL-meccsen is gólt tudott szerezni. 179 BL-meccsen 137 gólnál jár CR, 70. alkalommal talált be a csoportkörben, az MU-ban ez a 18. gólja (ha még egyet szerez éppen Solksjaert éri utol.

82. perc. GÓÓÓL! Shaw bal oldali beadásából Cristiano Ronaldo nyolc méterről fejelt a kapuba. 3–2

80. perc. Koopmeiners helyére Pessella állt be.
80. perc. Palomino kapott sárga lapot.

79. perc. FERNANDES LŐ, MUSO VÉD! A portugál a jobb oldalon cselezgetett, majd miután tisztára játszotta magát, nyolc méterről lőtt, de a kapus ezúttal is védett.

75. perc. EGYENLÍTETT AZ MU! MAGUIRE! Egy rossz szöglet után visszaszerezte a labdát Fernandes, majd a jobb oldali beadását elnézték a védők, így a hosszún érkező Maguire üresen lőhetett a kapu jobb oldalába. 2–2

74. perc. Jobb oldali szögletből Maguire fejelt, Muso védett.

73. perc. Greenwood helyett jött Sancho.

70. perc. DE GEA! Egymás után két nagy védés a hazai kapustól, a második kísérletnél Milanovszkij tizenhatoson kívüli löketét ütötte szögletre.

68. perc. Lement Ilicic és Pasalic, bejött Mirancsuk és Milanovszkij

66. perc. Jön Pogba és Cavani, lement McTominay és Rashford.

64. perc. MEDDIG LEHET EZT BÍRNI? Ezúttal C. Ronaldo lőhetett 7 méterről, balról, a labda elment Lovato lába alatt, de Muso résen volt.

58. perc. MEGINT EGY KAPUFA! McTominay érkezik Greenwood középre lőtt passzára és térddel a kapufára továbbította a labdát.

57. perc. Két sárga egymás után a vendégeknél. Ezúttal De Roon.

56. perc. Közben egy csere a vendégeknél. Muriel helyett Zapata állt be.

55. perc. Lovato borította fel Ronaldót sárga lapot érően a tizenhatos vonala előtt a jobb szélen. A portugál a szabadrúgásból a hosszú alsót célozta, de mellé lőtt.

53. perc. EZ MÁR BENT VAN! RASHFORD SZÉPÍT! Fernandes különleges mozdulattal szöktette a bal oldalon kilép Rashfordot, aki maga mögött hagyta a védőket és 12 méterről a hosszú alsóba lőtt. 1–2

49. perc. Egy szöglet után röviden kifejelt labdát Rashford lőtt 19 méterről a kapu mellé.

48. perc. C. RONALDO! Fernandes ugratta ki középen Ronaldót, aki 12 méterről, teljesen szabadon lőhetett, de bele lőtte a labdát a kimozduló kapusba!

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ.

Csere. Az első félidőben megsérült Demiral helyére Lovato állt be a vendégeknél.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Az Atalanta első két helyzetéből két gólt szerzett, és miután az MU a legnagyobb lehetőségeit is kihagyta, az olaszok két góllal vezetnek a szünetben.

45+1. perc. KAPUFA! Demiral elvétett egy felívelt labdát, így Rashford lőhetett nyolc méterről, éles szögből, a lécet találta el.

44. perc. MI MARADT KI? Fred került tiszta lövőhelyzetbe a kapuval szemben, de mellé ment a labda.

42. perc. Előbb De Gea védte Muriel gyenge, távoli lövését, majd az ellentámadásból Rashford lép ki, de Demiral utolsó emberként nagyot mentett, még ha a partjelző közben lest is jelzett.

36. perc. C. RONALDO REKLAMÁL 11-EST, DE HIÁBA. Fernandes játssza meg Ronaldót, ezúttal a bal oldalon, aki Demiral szorításában elesett, de hiába reklamált 11-est (volt kontakt, de nem tűnt úgy, hogy a török lökött volna a portugálon).

Az Atalanta többet birtokolja a labdát fél óra után, és most már két góllal vezet is az olasz csapat, amely öt BL-gólnál tart ebben az idényben, és az öt gólt öt különböző játékos szerezte.


29. perc. KÉT HELYZETBŐL KÉT GÓL AZ ATALANTA MÉRLEGE! Demiral egy jobb oldali szögletnél érkezett a rövidre és fejelt nagy erővel a léc alá. 0–2

26. perc. Ronaldo
a jobb oldalon megveri a védőjét és éles szögből a tizenhatoson belülről lőhetett, de Muso zárta a kapu rövid oldalát, ahová a labda ment.

20. perc. KIS HÍJÁN OTT AZ EGYENLÍTÉS!
Ronaldo az alapvonal közeléből, jobbról adott magasan középre, Bruno Fernandes megcsúsztatta a labdát, a hosszún érkező Fred pedig egy igazítás után lőtt, Muso fölé tolta.

15. perc. AZ ELSŐ HELYZETBŐL MEGVAN AZ ELSŐ GÓL. Vezetnek a vendégek, ha nem volt les, de nincs les! Zappacosta jobb oldali lapos beadásából az Atalantában a BL-ben először kezdő Pasalic közvetlen közelről megszerezte a vezetést az Atalantának. 0–1

12. perc. A kapuk még nem forogtak veszélyben Ronaldo kaphatott volna egy labdát balról, de Demiral megelőzte és mentett.

3. perc. Rashford lép ki a védők közül és kerül szembe a kapussal, de lesről indult.


ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
A piros mezben játszó hazaiak kezdtek, fehér mezben a vendégek.

 

Cristiano Ronaldóék a belemelegítésnél (Fotó: AFP)

 

ELŐZMÉNYEK

 

♦ A hazaiaknak némi könnyebbséget jelent, hogy az olasz csapatból Matteo Pessina, Robin Gosens, Berat Djimsiti, Hans Hateboer és Rafael Tolói sem bevethető. Az MU-ból Amad Diallo, Anthony Martial és Rapahael Varane hiányzik sérülés miatt, viszont ott van a csapatban Marcus Rashford, aki korábbi vállműtétje után mindjárt góllal tért vissza a Leicester ellen. Némileg meglepő, hogy Paul Pogba nem kezd a hazaiaknál, ő a kispadon ül.

♦ „A szombati vereség után nagyon fontos lenne, hogy nyerjünk az Atalanta ellen – idézte az uefa.com a meccs kapcsán 23 éves Rashfordot. – A hétvégén túl szellősen védekeztünk, ami ezúttal nem fordulhat elő. Bizonyítanunk kell, hogy tanultunk a Leicester elleni mecccsből. Őszintén megbeszéltük a hibákat, de ez akkor is így szokott lenni, ha rossz játékkal nyerünk. Az Atalanta nagyon agresszív, kellemetlen stílusban futballozik. Kemény, intenzív mérkőzésre számítok, de tökéletes lehetőség lesz felmérnünk, hogy hol tartunk.”

♦ Kemény háromhetes erőpróba vár a Manchester Unitedre. A szerda esti, Atalanta elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után vasárnap a Liverpoolt fogadja, majd következik a Tottenham elleni idegenbeli rangadó, utána az Atalanta elleni visszavágó és a City elleni manchesteri derbi.

♦ Az utóbbi hetekben elég gyengén teljesít az MU és norvég szakvezetőjén Ole Gunnar Solskjaeron is egyre nagyobb a nyomás. A legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg az angol csapat, amely múlt szombaton a Leicester otthonában kapott ki 4–2-re, úgy, hogy tíz perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás.

♦ Az olasz élvonal legutóbbi három kiírásában Gian Piero Gasperini együttese szerezte a legtöbb gólt, és a nemzetközi porondon is a manapság ritkaságnak számító bátor, nyílt támadófutballal próbál ér- vényesülni. Ennek köszönhetően győzött tavaly novemberben 2–0-ra a Liverpool vendégeként. Ebben a BL-idényben három gólt szerzett az Atalanta, ugyanannyit, mint az MU viszont négy pontot, az angolok „csak” hármat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik