Mbappé és Endrick is betalált, a Real Madrid legyűrte a Stuttgartot

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.09.17. 20:43
Mbappé ismét betalált! (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 1. fordulójában a Real Madrid 3–1-re legyőzte odahaza a VfB Stuttgartot.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–VfB Stuttgart (német) 3–1 (0–0) 
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Meler (török)
REAL: Courtois – Lucas Vázquez (Militao, a szünetben), Carvajal, Rüdiger, F. Mendy (Fran García, 75.) – Valverde, Tchouaméni (Modric, 70.), Bellingham (Endrick, 80.) – Rodrygo, Mbappé, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
STUTTGART: Nübel – Vagnoman (Chase, 63.), Rouault (Zagadou, 89.), Chabot, Mittelstädt – Stiller, Karazor – Leweling, Millot (Demirovic, 75.), Führich (Rieder, 63.) – Undav (El Bilal Touré, 75.). Vezetőedző: Sebastian Hoeness
Gólszerző: Mbappé (46.), Rüdiger (83.), Endrick (90+5.), ill. Undav (68.)

Mire megy az ismét összeálló BMV-trió a kemény, de némileg rutintalan stuttgarti védelem ellen? – tettük fel a kérdést a mérkőzés előtt, ugyanis a szakértők és a szurkolók kevés esélyt adtak arra, hogy ne szórja meg gólokkal a Bellingham, Mbappé, Vinícius Júnior trió a németeket. 

Ehhez képest egyrészt a mérkőzés elején sokkal jobbal voltak a németek, tíz perc alatt két gólt is lőhettek volna, de Jamie Leweling és Enzo Millot is elrontotta a maga helyzetét, a parádés formában játszó Deniz Undav lövése pedig a lécre perdült Daniel Carvajalról. Kylian Mbappé kihagyott két helyzetet, de a szünet után 21 másodperccel betalált Rodrygo kiváló, önzetlen passzából, és éppen a német védősor legrutinosabb tagja, Maximilian Mittelstädt hibázott előtte nagyot. 

Mbappé ismét betalált! (Fotó: AFP)

Ám nem omlott össze a VfB, újabb helyzeteket alakított ki, noha mindent védett Thibaut Courtois… egészen Deniz Undav közeli fejeséig. 

Ekkor hibázott Undav válogatottbeli csapattársa, Antonio Rüdiger, aki a mérkőzés előtt oda-odaszólt viccesen Undavnak, és a csatár sem maradt adósa. Rüdiger meg a góllal nem maradt adós, igaz, kellett ehhez a német védelem teljes csődje. 

Rüdiger annak idején 80 mérkőzést játszott a VfB-ben, a tulajdonképpeni nevelőklubjában. 

A hajrában a vendégek mestere, Sebastian Hoeness bevetette a kiváló Ermedin Demirovic, El Bilal Touré duót, Carlo Ancelotti pályára küldte Luka Modricot, aki gólpasszt adott Rüdigernek – és azt az Endricket, aki kihagyott egy helyzetet első BL-mérkőzésén, de a ráadásban betalált, megdöntve ezzel Raúl korrekordját.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik