Türelmesek, de kritikusak a britek Szoboszlai Dominikkal szemben – kezdő lesz a Bologna ellen?

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 13:17
Szoboszlai Dominik szerda este a Bologna kapuját támadhatja – meglehet, csak csereként pályára lépve (Fotó: AFP)
Brit sajtóértesülés szerint előfordulhat, hogy Szoboszlai Dominik csak csere lesz a Liverpoolban a Bologna elleni szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Villan-e ismét a Bajnokok Ligájában Szoboszlai Dominik? A Liverpool magyar válogatott támadó középpályása az első fordulóban betalált a Milan otthonában 3–1-re megnyert mérkőzésen, és nyilvánvalóan pályafutása 25. BL-találkozóját is emlékezetessé tenné. Arne Slot menedzser együttese szerda este esélyesként fogadja a Bolognát az Anfieldben, a brit lapok szerint mindenesetre elképzelhető. hogy a holland szakvezető változat a kezdőcsapaton, és Szoboszlai Dominik helyén Curtis Jones kap lehetőséget.

A magyar légiós a legutóbbi, Wolverhampton ellen 2–1-re megnyert bajnoki mérkőzésen ziccert hibázott, a 73. percben lecserélték, aminek szemlátomást nem örült. A csapattal foglalkozó elemzők kritikusak vele szemben. A Liverpool Echo azt írja, bár kétségkívül tehetséges, a tízes poszt egyelőre szemlátomást nem fekszik neki, nem tud többféle szerepkörben magas szinten teljesíteni. Nagyjából ugyanezt írja a BBC, amely úgy látja, hogy a 23 éves játékos labda nélkül, illetve a letámadásban kimondottan hasznos, a labdával ugyanakkor mostanában sokszor rossz döntést hoz. Túl hamar és rossz helyre passzol, vagy a kelleténél tovább dajkálja a labdát. Ugyanakkor a BBC megjegyzi: még nagyon fiatal, nem szabad leírni, néhány gól vagy gólpassz biztosan jót tenne az önbizalmának és a játékának.

Rossz hír a Liverpoolnak, hogy kisebb sérülése miatt nem számíthat a szakmai stáb Federico Chiesára, az olasz szélső biztosan kihagyja a Bologna elleni találkozót. Persze a hazaiaknak így sem okozhat problémát a győzelem megszerzése. Arne Slotnak a szerda esti lesz az első hazai BL-mérkőzése a Liverpool élén.

„Nagyon kíváncsi vagyok, sokaktól hallottam már, mennyire más az Anfieldben egy-egy BL-összecsapás atmoszférája – mondta a holland edző a hivatalos sajtótájékoztatón. – Különleges estére számítok, ugyanakkor tudom, nehéz lesz a Bologna ellen, olasz csapatokkal szemben sohasem könnyű érvényesülni. Noha a bajnokságban a múlt hét végén legyőztük a Wolverhamptont, az ott látottnál sokkal többet várok a csapattól.”   

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ (szerdai játéknap)
18.45: Sahtar (ukrán)–Atalanta (olasz), Gelsenkirchen (Tv: Sport1)
18.45: Girona (spanyol)–Feyenoord (holland) (Tv: Sport2)
21.00: Liverpool (angol)–Bologna (olasz) – élő, szöveges tudósítás az NSO-n!
21.00: RB Leipzig (német)–Juventus (olasz) (Tv: Sport2) – élő, szöveges tudósítás az NSO-n!
21.00: Benfica (portugál)–Atlético Madrid (spanyol)
21.00: Dinamo Zagreb (horvát)–Monaco (francia)
21.00: Lille (francia)–Real Madrid (spanyol) (Tv: Sport1) – élő, szöveges tudósítás az NSO-n!
21.00: Aston Villa (angol)–Bayern München (német) – élő, szöveges tudósítás az NSO-n!
21.00: Sturm Graz (osztrák)–FC Bruges (belga)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik