BL-nyolcaddöntő: a mélyponton lévő baszkok hisznek a fordulatban

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 09:26
A Real Sociedadnak meg kell állítania Kylian Mbappét és a PSG-t (Fotó: AFP)
A Real Sociedad borzalmas mélyrepülésben van, a szupergazdag PSG ellen kétgólos vereséget kellene ledolgoznia, mégis bizakodva várja a visszavágót.

A lehető legrosszabb időszakban került mély gödörbe a sokkal jobb teljesítményre képes Real Sociedad, amely jelen helyzetében aligha lesz képes megfordítani a Paris Saint-Germain elleni BL-párharcot.

Január végéig tulajdonképpen minden rendben volt a baszkok háza táján – a Celta Vigót a bajnokságban, majd a Király-kupában is legyőzték idegenben –, de utána valami eltört, a csapat pedig zsinórban öt mérkőzésen volt képtelen betalálni az ellenfelek kapujába, és ugyan így is játszott három döntetlent, de az Osasuna (0–1), majd épp a PSG ellen (0–2) már vereség lett a vége.

Ezután úgy tűnt, hogy rendeződtek a sorok a mallorcai győzelemmel (2–1), ám feltámadás helyett még durvább mélyrepülés következett: sima vereség hazai pályán a Villarrealtól (1–3), kiesés tizenegyesrúgásokkal a Mallorca ellen a Király-kupa elődöntőjében, szombaton pedig újabb vereség, ezúttal az alsóházhoz tartozó Sevilla otthonában (2–3).
És ezek után érkezik San Sebastiánba a Paris Saint-Germain!

„Nálunk nincsenek pesszimisták, és sosem sajnálkozunk. Továbbra is bíznunk kell abban, hogy ismét kivívjuk az európai kupaszereplés jogát, és hiszünk abban is, hogy meg tudjuk fordítani a párharcot a PSG-vel szemben” – mondta a Sevilla elleni vereséget követő sajtótájékoztatón Imanol Alguacil, a Real Sociedad vezetőedzője.

Kétségtelen, hogy Alguacil már a BL-meccsre gondolva több kezdőjátékosát is pihentette a bajnokin, de így is kénytelen lemondani Carlos Fernándezről (porcsérülés), Alvaro Odriozoláról (keresztszalag-húzódás), és Aihen Munozról (keresztszalag-szakadás).

A PSG ugyan az utóbbi két fordulóban csak egy pontra volt jó a Rennes és a Monaco ellen, de így is toronymagasan vezeti a Ligue 1-t, és a legnagyobb gondja Kylian Mbappé várható nyári távozása. Az európai mércével is hosszú keret miatt a csapat aligha érzi meg a sérültek – Milan Skriniar (boka), Sergio Rico (fej), Layvin Kurzawa (hát), Danilo Pereira, Marco Asensio (comb), és Presnel Kimpembe (Achilles) – hiányát a visszavágón.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Real Sociedad (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–2
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik