BL: Arteta szerint ez hiányzott az Arsenalból a jobb eredményhez

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 08:37
Mikel Arteta az agresszivitást hiányolta az Arsenalból Portóban (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az FC Porto Galeno hosszabbításban szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az Arsenalt, míg az FC Barcelona 1–1-es döntetlent játszott a Napoli vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A mérkőzés után Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere arról beszélt, hogy csapata nem volt elég fenyegető és agresszív a portói találkozón.

„Sokkal jobban kell kezelnünk a helyzeteket. Azzal nem nyerhetünk, ahogyan háromszor labdát kezeltünk mély területeken. Ha negyeddöntőben akarunk lenni, le kell győznünk az ellenfelünket, és ezt kell tennünk az Emiratesben. Nem voltunk elég fenyegetőek és agresszívak, különösen a labdával a támadó harmadban. Ezt jobban is tudjuk csinálni” – idézte a vereség után az uefa.com Mikel Artetát, aki a portóiakat is dicsérte.

„Nagyon szervezetten védekeznek és mindig megtörik a ritmust, de van néhány dolog, amit jobban kell csinálnunk” – tette hozzá az Arsenal menedzsere.

„Amikor a kilencvenharmadik percben felnézel az eredményjelzőre és azt látod, hogy nulla-nulla az állás, akkor ha nem akarod megnyerni a meccset, ne veszítsd el! Egy kicsit több tapasztalattal döntetlent játszunk egy kemény ellenféllel szemben. Sok mindenért kell játszani a visszavágón. Az FC Porto keményen dolgozó csapat nagyszerű játékosokkal. Meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat a hazai meccsre és mindent bele kell adnunk” – értékelt az Arsenal középpályása, Declan Rice.

„Szerintem az egész csapat érdeme ez a gól, azért, amit kilencven percig csináltunk. Jól játszottunk, jól védekeztünk, minden energiánkat kitettük a pályára és amikor lehetőségünk nyílt, nem hibáztunk. Nagyon boldog vagyok! Londonban megpróbáljuk megismételni azt, amit itt elértünk. Szeretnénk szilárdan védekezni és a legjobbunkat nyújtani, mint mindig” – summázta a mérkőzést az FC Porto győztes gólját szerző Galeno.

„A játékosoknak örülniük kell azért, amit csináltak. Kevés időnk volt felkészülni, de nagyon elszántak voltunk. A csapat tökéletesen megértette, milyen területeket kell bejátszani ahhoz, hogy a mi területeinket kezeljük, és azt is tudta, mit kell tenni támadásban, hogy megbontsuk az ellenfél védelmét. Jó meccs volt, ellenfelünk többet birtokolta a labdát, de mi veszélyesebbek voltunk” – mondta a portugálok vezetőedzője, Sérgio Conceicao.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FC Porto (portugál)–Arsenal (angol) 1–0 (0–0)
Portó, Estádio do Dragao, 49 111 néző. Vezette: Gözübüyük (holland)
Porto: Diogo Costa – Joao Mário, Otávio, Pepe, Wendell (Eustáquio, 90.) – Nico González (I. Jaime, 81.), A. Varela – F. Conceicao (Borges, 85.), Pepe II, Galeno – Evanilson (Toni Martínez, 85.). Vezetőedző: Sérgio Conceicao
Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel Magalhaes, Kiwior – Rice, Ödegaard, Havertz – Saka, Trossard (Jorginho, 74.), Gabriel Martinelli. Menedzser: Mikel Arteta
Gólszerző: Galeno (90+4.)


„Ez jó kiindulási pont, mert minden nyitott. Jó teljesítményt nyújtottunk egy nagyszerű csapat ellen. Fontos volt, hogy egyenlíteni tudtunk és úgy megyünk oda, hogy tudjuk: képesek vagyunk fejlődni és a szurkolóinkért, akik most is mögöttünk álltak, meg is akarjuk tenni” – mondta az FC Barcelona elleni hazai döntetlen után a Napoli csapatkapitánya, Giovanni Di Lorenzo.

„Még sokat kell dolgoznunk, de elismerésem a játékosoknak ehhez a teljesítményhez. Küzdöttünk, jó volt a második félidőnk és nagyszerű az utolsó tizenöt percünk. Nagyon tetszett a hozzáállás. A végén elhittük, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Az első fél órában küzdöttünk, aztán reagált a csapat. Nagyon elégedett vagyok a cserejátékosokkal” – fogalmazott a Napoli élére a napokban kinevezett Francesco Calzona.


Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 1–1 (0–0)
Nápoly, Diego Maradona Stadion, 50 000 néző. Vezette: Zwayer (német)
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Oliveira – Anguissa, Lobotka, Cajuste (H. Traoré, 68.) – Politano (Raspadori, 76.), Osimhen (G. Simeone, 76.), Kvarachelia (Lindström, 68.). Vezetőedző: Francesco Calzona
BARCELONA: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, I. Martínez, Joao Cancelo – F. de Jong, Christensen (Romeu, 86.), Gündogan – Yamal (Raphinha, 80.), Lewandowski, Pedri (Joao Félix, 86.). Vezetőedző: Xavi
Gólszerző: Osimhen (76.), ill. Lewandowski (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik