BL, A-csoport: a kiesés fenyegeti a Manchester Unitedet Isztambulban

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 06:38
null
Október elején az Old Traffordon nyert a Galatasaray, Bruno Fernandes (balra), a Manchester United középpályása Törökországban visszavágna (Fotó: Getty Images)
Ha vereséget szenved Törökországban a Galatasaray vendégeként, elbúcsúzhat a Bajnokok Ligájától a Manchester United, a játékosok ugyanakkor magabiztosan várják a találkozót.


Marcus Rashford eltiltását tölti, de kisebb sérüléséből felépülve Rasmus Höjlund és Antony is bekerült a Manchester United Galatasaray ellen készülő keretébe. A dán támadó a Premier League-ben még nem szerzett gólt, s bár a BL-ben repülőrajtot vett, mind az öt gólját akkor érte el, amikor csapata kikapott. Márpedig négy csoportmeccsén háromszor is vereséggel zárt a United, és ha az isztambuli Ali Sami Yen Stadionban sem szerez pontot, kiesik a sorozatból. A gyenge szezonrajt ellenére a bajnokságban ugyanakkor csupán hat pont a hátránya a listavezető Arsenalhoz képest, ráadásul a PL legutóbbi öt fordulója alapján az Aston Villa mellett a manchesterieké a legjobb formában lévő együttes. A hétvégén az Everton otthonában aratott győzelmet (3–0) az Erik ten Hag vezette csapat, a játékát ugyanakkor – Alejandro Garnacho varázslatos gólját leszámítva – sok kritika érte.

„Csalódás lenne, ha nem jutnánk tovább a csoportból, ezért arra koncentrálunk, hogy megverjük a Galatasarayt, és akkor nem kell a kiesésről beszélni
– jelentette ki Bruno Fernandes, a Manchester United középpályása a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – Alejandro Garnacho gólja óriási lökést adott az Everton ellen, de új meccs következik, és a Galata ellen ismét villannia kell, ha segíteni szeretne. Szerintem a hétvégén a legjobb teljesítményét akkor nyújtotta, amikor a támadásokat az elmozgásaival támogatta, rengeteg területet nyitott meg így. Különleges képességei vannak, a kapu előtt már többször bizonyította, milyen erős benne a »gyilkos ösztön«. Antony és Höjlund is képes hasonlóra, de a legfontosabb, hogy legyen olyan emberünk, aki él az adódó helyzetekkel.”

Eltiltása miatt Erik ten Hag csak a Goodison Park tribünjéről figyelhette a hétvégi bajnokit, de onnan is láthatta, hogy folyamatosan fejlődik a csapata. Főleg a Galata manchesteri találkozója óta, melyet a törökök 3–2-re megnyertek.

„Stabilabbak vagyunk és meccseket nyerünk, amióta hazai pályán fogadtuk a Galatasarayt a BL-ben      –
nyilatkozta sajtótájékoztatóján a holland menedzser. – Nem félünk az isztambuli hangulattól, és nem féltjük a 18 éves Kobbie Mainoót sem, elégedettek voltunk az Everton elleni teljesítményével. Reméljük, hogy folyamatosan ezen a magas szinten teljesít. Az az elvem, hogy ha egy játékos kvalitása megfelelő, teljesen mindegy, hány éves. Fontos, hogy a BL-meccsen a saját játékára koncentráljon, mert elviheti a hév a hangulat miatt. Az elmúlt idényben alig tudtunk nyerni idegenben, idén otthon nem megy, ettől függetlenül magabiztosak vagyunk. Nem szabad forró fejjel futballozni vagy felülni bármilyen provokatív viselkedésnek. Nagyszerű története van a Galatának, de a saját jövőjét kell írnia minden klubnak, ezért sincs értelme a korábbi csoportmérkőzésről beszélni.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT

18.45: Galatasaray (török)–Manchester United (angol) (Tv: M4 Sport)
21.00: Bayern München (német)–Köbenhavn (dán) (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik