BL: menesztése óta először meccsel Nápolyban Carlo Ancelotti

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2023.10.03. 09:03
null
Aurelio Di Laurentiis és Carlo Ancelotti (Fotó: Getty Images)
A Napoli formaingadozással és a legnagyobb sztárja körüli balhéval, a Real Madrid sérülésektől sújtva várja a keddi rangadót.

Visszatér a tett helyszínére Carlo Ancelotti: a Real Madrid a nápolyi Vesuvio Hotelben száll meg a Napoli elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A La Gazzetta dello Sport szerint 2019 decemberében ebben a szállodában köszönte meg a vezetőedző munkáját Aurelio De Laurentiis, a délolasz klub tulajdonosa. Nem sokan maradtak abból a csapatból, amely az általa vezetett utolsó mérkőzésen 4–0-ra győzött a Genk ellen a BL-ben: Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Elif Elmasz, Mário Rui, Gianluca Gaetano és Piotr Zielinski üdvözölheti kedd este régi ismerősként Ancelottit.

Pedig ha néhány hónappal türelmesebb lett volna De Laurentiis, Ancelotti keze alatt bontogathatta volna szárnyait Victor Osimhen is, ám ezúttal a megállítására kell kitalálnia valamit a Real Madrid mesterének. A nigériai csatár még úgy is gólt szerzett a Lecce elleni kiütéses siker alkalmával (4–0), hogy csereként állt be, és gondolatai valószínűleg nem teljes mértékben a futball körül forogtak. Mint ismert, ügynökével jogi lépéssel fenyegette meg a Napolit, miután a klub hivatalos TikTok-oldalán a játékost kifigurázó videó jelent meg. Osimhen vasárnap közleményt adott ki, amelyben megköszönte honfitársainak, hogy kiálltak mellette, mindeközben kifejezte szeretetét és szenvedélyét Nápoly és lakói iránt. Sokatmondó, hogy a végén arra buzdít, mindenki terjessze az egység, a tisztelet és a megértés szükségességét. Az biztos, hogy továbbra is feszült a helyzet, és ez talán megkönnyítheti a Real Madrid Nachóra és Antonio Rüdigerre fogyatkozó belső védőinek dolgát.

A Marca egyébként méltatja az olasz szakembert, hiszen az Atlético Madrid elleni vereség (1–3), Arda Güler újabb sérülése és az edző fejét követelő sajtó sem ingatta meg. Csapata összeszedte magát, s az addig listavezető Gironát simán győzte le (3–0) és átvette a vezetést a bajnokságban. A sikeres válaszcsapás ellenére intő jel lehet, hogy az Atlético elleni mérkőzés volt a Real Madrid első jelentős megméretése az idényben, márpedig nemcsak a Napoli erőssége, hanem a Diego Armando Maradona Stadion hangulata is hasonló a városi riváliséhoz és otthonáéhoz. Ráadásul a Real Madridnak a BL első fordulójában az Union Berlin ellen is rezgett a léc, így az egyelőre tavalyi formájának árnyékában futballozó Napolinak esélye van a győzelemre.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

21.00: Manchester United (angol)–Galatasaray (török) (Tv: Sport1)
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Bayern München (német)
B-CSOPORT
21.00: Lens (francia)–Arsenal (angol)
21.00: PSV (holland)–Sevilla (spanyol)
C-CSOPORT
18.45: Union Berlin (német)–Braga (portugál) (Tv: Sport2)
21.00: Napoli (olasz)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
D-CSOPORT
18.45: Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1)
21.00: Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik