Európai Szuperkupa: Guardiola már a klub-vb-re koncentrál

Vágólapra másolva!
2023.08.17. 08:07
null
Guardiola fogadhatta Mendilibar gratulációját (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, szerda este a Manchester City nyerte meg az európai Szuperkupát: a rendes játékidő 1–1-es döntetlenje után tizenegyesekkel legyőzte a Sevillát. A finálé után a két gárda szakvezetője értékelte a találkozót.

A görögországi Pireuszban rendezett mérkőzés első félidejében a Sevilla szerzett vezetést En-Nesziri fejesével, majd a második játékrészben a City a saját nevelésű Cole Palmer góljával egyenlített – szintén fejjel. Miután a rendes játékidőben nem esett több gól, következett a szétlövés, amelyben az angol csapat bizonyult jobbnak, így fennállása során először nyerte meg a kupát.

„A múltban néha voltak olyan érzéseim, hogy a csapatból hiányzik a kellő motiváció az ilyen mérkőzéseken, miután sok trófeát nyer. Ma azonban nem voltak ilyen érzéseim, és igazán örülök, hogy megszereztük ezt a serleget is. Ebben az idényben megvan az első trófeánk, és már most arra készülünk, hogy még idén meglegyen a második is” – utalt a győztes csapatot felkészítő Pep Guardiola a decemberi klubvilágbajnokságra.

„Nagyon komplikált egy megfelelő tervet készíteni egy olyan csapat ellen, mint a Manchester City. Utólag most már azt mondom, hogy magasabban kellett volna védekeznünk, hogy nagyobb nyomás alá helyezzük őket. Amikor lehetőségeink voltak a második gól megszerzésére, azokkal nem tudtunk élni. Ezzel együtt azt gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk, amelyen talán mi alakítottunk ki több helyzetet, de csak egyet tudtunk értékesíteni” – fogalmazott a Sevilla mestere, José Luis Mendilibar.

EURÓPAI SZUPERKUPA
MANCHESTER CITY (angol)–SEVILLA (spanyol) 1–1 (0–1)– 11-esekkel 5–4
Pireusz,
Karaiszkakisz Stadion.Vezette: Letexier (francia)
MANCHESTER CITY:
Ederson – Walker, Akanji, Aké, Gvardiol – Rodrigo, Kovacic – Palmer (J. Álvarez, 85.), Foden, Grealish – Haaland.Menedzser:Pep Guardiola
SEVILLA:Bunu – Jesús Navas (Gonzalo Montiel, 83.), Badé, Gudelj, Acuna – Joan Jordán, Rakitic, Ó. Torres (Juanlu, 74.) – Ocampos, En-Nesziri (Rafa Mir, 90+3.), Lamela (Suso, 90+3.).Vezetőedző:José Luis Mendilibar
Gólszerző:Palmer (63.), ill. En-Nesziri (25.)

Részleteket ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik