Ács és cégvezető is játszik a Fradi BL-ellenfelénél; 75 éves Kű Lajos

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 23:25
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:


Július 11-én az idény első tétmérkőzése vár a Ferencvárosra, a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a KÍ otthonában lép pályára. A feröeri bajnokcsapatból csak a külföldi, Dániából, illetve Norvégiából érkező labdarúgók keresnek annyit, amennyiből meg tudnak élni a szigetországban, a helyi futballisták napközben munkába járnak. A 14 találattal házi gólkirály Páll Klettskard például szakmája szerint ács, és az egyesület főszponzoránál dolgozott éveken át. Jelenleg főiskolára jár, s ha elvégzi a képzést, nagyobb beruházásoknál lehet építésvezető. A félamatőr KÍ-t azonban hiba lenne lebecsülni.

Székesfehérvárról került a Fradiba, az 1972-es UEFA-kupa-elődöntőhöz gólokkal segítette a zöld-fehéreket. Ám „disszidált”, ezért itthon elfelejtették, pedig az FC Bruges-zsel BEK-döntőt játszott – noha sokáig külföldön élt, a 75. életévét betöltő Kű Lajos majd' negyedszázada végleg hazatért. Születésnapi írásunkban arról is beszél az ünnepelt, hogy pályafutása legjobb meccsének az 1972-es Eb négyes döntőbe jutásért a románok ellen 2–1-re megnyert harmadik, belgrádi mérkőzést tartja.

A válogatott csatár, Erdély Csanád az elmúlt tizenkét évből tizenegyet Fehérváron töltött. Lapunknak elmondta, leginkább saját magának akarja bebizonyítani, másutt is képes magas szinten teljesíteni, ezért igazolt egy évre Dániába. Az Esbjerg Energy általános igazgatója a májusi elit-világbajnokságon figyelt fel rá, ezután vették fel a kapcsolatot az ügynökével. Utána egy-másfél hét alatt kiderült, mindkét fél megtalálta a számítását. A dánok többnyire észak-amerikai és finn légiósokat keresnek, Erdély minden bizonnyal egyedüli közép-európai lesz a hétszeres bajnok keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik