Mezőkövesd: BL-selejtezőt is rendeznek a városban – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 08:33
null
A mezőkövesdi stadionban júliusban BL-selejtezőt is játszanak (Fotó: mezokovesdzsory.hu)
Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy három fehérorosz csapat is Magyarországon játssza az európai kupameccseit, és a hírek szerint az NB I-es Mezőkövesd stadionja lesz az egyik magyarországi helyszín.

 

 

Hétfői hír volt, hogy a fehérorosz szövetség elnökhelyettese, Andrej Vasziljevics bejelentette, a BATE Boriszov a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, míg a Torpedo-BelAZ Zsogyino és a Nyeman Grodno az Európa-konferencialiga selejtezőjében Magyarországon játssza a hazai mérkőzését, miután az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén.

Ezek után az európai szövetség honlapja, az uefa.com már megírta, hogy a BL-selejtezőben a BATE az albán Partizani Tiranát (amely 2016-ban a Ferencvárost búcsúztatta a BL-selejtezőben) Mezőkövesden fogadja majd július 18-án, a 2. forduló visszavágóján. Ahogy Mezőkövesden játszik az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a Torpedo-BelAZ Zsogyino is a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó, ciprusi AEK Larnacával – utóbbiról a sport5.by fehérorosz portál számolt be. A Nyeman Grodno pedig Gyirmóton játszhat a liechtensteini FC Vaduzzal.

A fehérorosz honlap egyébként kiemeli, hogy a Mezőkövesdnek van fehérorosz légiósa, Aljakszandr Karnyicki személyében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik