BL: vigyázz, Chelsea, jön Karim Benzema!

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 08:44
null
Karim Benzema (balra) tarthatatlan volt az előző BL-idényben, a Real Madrid csillaga a Chelsea-vel is kibabrált (FOTÓ: AFP)
Immár Frank Lampard, a londoni klub legendás középpályása irányítja a Chelsea-t, amellyel a Karim Benzema vezette Real Madrid megfékezésére készül a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.



A CÍMVÉDŐ REAL MADRID a nyolc között a Chelsea-vel csap össze – ez már sorozatban a harmadik idény, hogy találkoznak a Bajnokok Ligájában. A 2020–2021-es évadban az elődöntőben mérkőztek meg, akkor az angolok 3–1-es összesítéssel jutottak tovább, 2021–2022-ben a madridiak Karim Benzema brillírozásának köszönhetően hosszabbításban, összesítésben 5–4-gyel ejtették ki a negyeddöntőben a londoniakat. S ha már a francia aranylabdás... A 35 esztendős csatárnak parádés a statisztikája az angol csapatok ellen a Bajnokok Ligájában, 25 mérkőzésen 19 gól és három gólpassz a mérlege, a Chelsea ellen négy találkozón öt gólt szerzett, az előző idényben négyszer talált be a londoniak elleni párharcban.

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

 

Ami a Chelsea-t illeti, a vezetőség április 2-án megköszönte Graham Potter menedzser munkáját, és a klub legendáját, Frank Lampardot nevezte ki a helyére. A 44 éves szakvezető 2019 júliusa és 2021 januárja között már dolgozott a Chelsea menedzsereként, akkor 84 mérkőzésen 44 győzelmet, 15 döntetlent és 25 vereséget számlált, most az idény végéig írt alá. Nem Frank Lampard az egyetlen visszatérő, N'Golo Kanténak talán még jobban örülnek a londoni szurkolók. A francia középpályás tavaly nyáron combsérülést szenvedett, majd több mint kétszáz nap kihagyás után április elején visszatért. Szükség is lesz a 32 éves futballista jó játékára a Real Madrid ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik