BL: „Ez az igazságtalan eredmény tipikus példája” – véli a Benfica tehetsége

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 09:33
null
Antonio Silva és Romelu Lukaku vívott egymással pár kemény párharcot (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Inter 2–0-ra nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi odavágóján a Benfica vendégeként. Íme, az edzők és a játékosok meccs utáni reakciója.  

 

„Ez az igazságtalan eredmény tipikus példája. Kiegyenlített félidőket játszottunk, de mi mindent kihagytunk, ők két gólt szereztek. Többet érdemeltünk volna, de ez csak a párharc első fele volt. Tovább tudunk jutni Milánóban, csak a saját játékunkra kell koncentrálnunk! Az, hogy hátrányban vagyunk, nem rombolja az ambícióinkat” – mondta az UEFA-nak Antonio Silva, a Benfica mindössze 19 éves, portugál válogatott védője.

„Az Inter jó csapat, szerzett két gólt, ez a lényeg, hiába volt kiegyenlített a játék. Hinnünk kell, hogy meg tudjuk fordítani a párharcot Olaszországban, képesek vagyunk három gólt szerezni. A mentalitásunkkal, a csapatszellemmel nincsen gond, hiszünk magunkban, bárki ellen is játszunk” – folytatta a Benfica középpályása, Fredrik Aursnes.

„Jobbak voltak nálunk. Kevés lehetőségből szereztek két gólt, mi a túloldalon nem tudtuk kihasználni a helyzeteket, de ez egy ilyen játék” – fogalmazott meglehetősen sablonosan a Benfica vezetőedzője, Roger Schmidt.

A tizenegyesből gólt szerző, csereként beálló Inter-csatár, Romelo Lukaku így értékelt: „A tizenegyes kizárólag koncentráció kérdése. Soha nem hallok senkit, amikor elvégzem, még a csapattársaimat se. Örülök, hogy góllal járultak hozzá a sikerhez.”

„Egy nagyon erős ellenféllel szemben játszottak nagyszerű meccset a fiúk. Jó eredmény, amit elértünk, de ez még csak a párharc odavágója, a Benfica pedig idegenben is veszélyes lehet” – mondta Simone Inzaghi, az Inter trénere.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Benfica (portugál)–Internazionale (olasz) 0–2 (0–0)
Lisszabon, Estadio do Benfica, 62 594 néző. Vezette: Oliver (angol)
Benfica:
Vlahodimosz – Gilberto, António Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino (Neres, 64.) – Rafa Silva, Joao Mário, Aursnes – Goncalo Ramos. Vezetőedző: Roger Schmidt
Internazionale:
A. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 90+1.) – Dumfries (D'Ambrosio, 87.), Barella, Brozovic, Mhitarjan, Dimarco (Gosens, 63.) – La. Martínez (J. Correa, 63.), Dzeko (R. Lukaku, 63.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző:
Barella (51.), R. Lukaku (82. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik