UEFA: egyperces gyászszünettel kezdődnek a hétközi európai kupameccsek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.13. 15:27
null
Óriási pusztítást végzett a földrengés (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn bejelentette, hogy egyperces gyászszünettel kezdődnek az e heti európai kupamérkőzések a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak tiszteletére.

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencia-ligában is egyperces néma tiszteletadással adóznak a résztvevők a földrengés áldozatai előtt, közben a „veletek vagyunk” felirat jelenik meg a kivetítőkön arab és török nyelven. A szervezet továbbá engedélyezi a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalagban lépjenek pályára.

Az UEFA a múlt héten megerősítette, hogy 150 ezer eurót (58.2 millió forintot) adományoz a Török Labdarúgó-szövetségnek és további 50 ezer eurót (19.4 millió forintot) egy török segélyszervezetnek.

A 7.8-as erősségű földrengésben és utórengésekben érintett Gaziantep és Hatayspor csapata visszalépett a török bajnokság legfelső osztályától, amelyben így 17 csapat maradt. Utóbbi klub múlt héten cáfolta azt a hírt, miszerint Christian Atsut, ghánai válogatott játékosát megtalálták volna a törmelékek alatt, így továbbra is eltűntként tartják számon.

A legfrissebb hírek szerint több mint 33 ezren vesztették életüket a természeti csapásban, de sajtóértesülések szerint a mentések befejezését követően ez a szám akár meg is duplázódhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik