BL: Jó eredmény kell, hogy Manchesterben könnyű dolgunk legyen – Guardiola

NAGY ZSOLT (Lipcse)NAGY ZSOLT (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 20:36
null
Pep Guardiola szerint Cristopher Nkunku messze a legjobb játékosa a Leipzignek (Fotó: Getty Images)
Megtartotta az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtti sajtótájékoztatóját a Manchester City. A Premier League címvédője részéről a hátvédsorban bevethető Nathan Aké, valamint Pep Guardiola menedzser válaszolt a sajtó kérdéseire.

 

A Manchester City katalán mestere nem fukarkodott a dicséretekkel a lipcseieket illetően.

„Ismerjük a klub minőségét, a sorsolás után már tudtuk, mi vár ránk. Fiatal játékosokat építenek be, erős és gyors futballt képviselnek, jók a védekezésből támadásba való átmenetben. Amikor Németországban edzősködtem, másodosztályban játszottak, így nem találkoztunk, de később a Cityvel már tapasztaltuk, milyen erősek, Christopher Nkunku különösen kiemelkedik a csapatukból. Nagyon nehéz két mérkőzés vár ránk, az első meccsen szeretnénk kontrollálni a játékot – jó eredményt akarunk elérni, hogy Manchesterben könnyű dolgunk legyen a visszavágón” – vezette fel a Red Bull Arénában sorra kerülő összecsapást Pep Guardiola, akit ezután a sorozat jelentőségéről kérdeztek.

„Nagyon szeretjük ezt a sorozatot, fantasztikus érzés szerepelni benne. Nem tudjuk, ezúttal meddig jutunk, minden évben egyre nehezebb továbblépni már a csoportból is. Nagyon sok és erős ellenféllel kell összecsapnunk. Nem gondolunk a trófeára, az van a szemünk előtt, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe. Nem tartom tragédiának, hogy még nem nyertük meg ezt a sorozatot. Sokan akarnak nagy terhet tenni ránk, hogy be kell gyűjtenünk minden éven ezt vagy azt a trófeát, de én ezt nem így látom” – nyilatkozta a Bajnokok Ligája megnyeréséről a Manchester City mestere, aki elmondta, hogy Kevin De Bruyne kidőlése olyan dolog, amely bárkivel megeshetett volna. Guardiola után Nathan Aké állt a sajtó rendelkezésére.

A holland hátvédtől megkérdezték, hogyan érzi magát a balhátvédposzton, ahova Joao Cancelo távozása óta lett átvezényelve.

„Igazából mindegy, a pálya melyik részén játszok. A lényeg az, hogy a pályán legyek, és jól teljesítsek. A mester mindig tisztán elmagyarázza, mit vár tőlem, nem kell előre szaladnom a támadásokkal állandóan, nem kell gólokat szereznem, a lényeg, hogy védekezést jól megoldjam, és a pozíciót folyamatosan elsajátítsam. Szerencsére korábban is játszottam a poszton, így nincs annyira nehéz dolgom”– mondta új posztjáról Aké, aki ezután kitért csapata ingadozó formájára is.

„Ez kicsit frusztráló, néha minket is bosszant, hogy nem jönnek az eredmények. Fontos, hogy ne gondolkozzunk sokat a kudarcokon, önbizalommal lépjünk pályára, és a képességeinknek megfelelően teljesítsünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik