BL: kilencen csatlakoztak CR-hez és Di Stéfanóhoz

K. B., K. J., V. J.K. B., K. J., V. J.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 13:46
null
Immár Modric és Marcelo is ötszörös BL-győztes – utóbbi <a href="https://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-ennyi-volt-nincs-tovabb-marcelo-megerositette-elhagyja-a-real-madridot-2894815" target="_blank">a döntő után bejelentette, távozik a klubból </a>(Fotó: AFP)
A Real Madrid szombati győzelmével a csapat kilenc játékosa mondhatja immár ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek magát. A Nemzeti Sport összeszedte azoknak a sportolóknak a névsorát, akik a legtöbb BEK- vagy BL-trófeával büszkélkedhetnek. Íme!

 

A Liverpool ellen a szombati döntőben elért 1–0-s győzelemmel illusztris társáságba került a Real Madrid kilenc játékosa: Gareth Bale, Karim Benzema, Daniel Carvajal, Casemiro, Isco, Toni Kroos, Marcelo, Luka Modric és Nacho egyaránt csatlakozott ahoz a kilenc játékoshoz, aki pályafutása során legalább ötször megnyerte a BEK-et vagy a BL-t – egyetlen labdarúgó, az idén januárban elhunyt Real Madrid-legenda, Francisco Gento ünnepelt hat trófeát a legrangosabb európai kupasorozatban.

Érdekesség, hogy az így 18 fősre bővült listán mindössze két olyan labdarúgó, Alessandro Costacurta és Paolo Maldini szerepel, aki nem a „királyi gárdával” érte el a legnagyobb sikereit, s további két klasszis, Cristiano Ronaldo, valamint Toni Kroos nyert a madridin kívül másik csapattal is Bajnokok Ligáját, előbbi a Manchester Uniteddel, míg utóbbi a Bayern Münchennel.

KATTINTSON A KÉPRE A NAGYOBB MÉRETÉRT!
KATTINTSON A KÉPRE A NAGYOBB MÉRETÉRT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik