BL: „Barca? Juve? Őket is meg lehet verni – a meccs után, bottal”

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 19:53
null
Rab Tibor szerint fel kell kötnie a gatyáját az FTC-nek (Fotó: Török Attila – archív)
Mint megírtuk, a Ferencváros a G-csoportba került a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a selejtezőből feljutó magyar bajnokcsapat ellenfele a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev lesz a csütörtök esti genfi sorsolás eredményeképpen. A húzást követően több korábbi FTC-játékos is elmondta a véleményét a négyesről.

 

Dzurják József, az FTC korábbi bajnoka (1992) és gólkirálya (1990) szerint „őrületesen jó lesz” a nagy meccseken játszani.

„Amint a Barcelona bekerült a Juventus mellé, azért szorítottam, hogy ide, ebbe a csoportba sorsolják a Fradit, és teljesült a kívánságom. Ilyen meccsekért érdemes futballozni, ekkora sztárok ellen készülni, ez őrületesen jó dolog lesz. Ami előny lehet, hogy Szerhij Rebrov naprakész a Dinamo Kijevből, amúgy is aprólékosan felkészül az ellenfelekből, de éppen ez az együttes nagyon is ismerős neki, így az ukrán csapat ellen két szoros mérkőzésre számítok, és nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a harmadik helyre valahogy odaférjen a Ferencváros. A csapat tavaly már pályára lépett Barcelonában, akkor az Espanyol ellen, most ismét odautazik, de mennyire más lesz az…”

Lipcsei Péter (aki 1990 és 2010 között 648 mérkőzésen szerepelt az FTC-ben) biztos benne, hogy a gárda szerez majd gólokat.

„Én persze szurkoltam annak, hogy a Porto legyen az ellenfél, örültem volna, ha egykori klubommal ismét találkozhattam volna – de így sem rossz! A világ két legjobb, legnépszerűbb játékosa miatt Budapestre is irányul majd a figyelem, ez fantasztikus! Szerhij Rebrov vezetőedzőt ismerve nagyon alaposan felkészül majd a Fradi minden ellenfeléből. A Dinamo Kijev roppant erős együttes, de ellene lehet esélyünk. Biztos vagyok abban, hogy szerez gólokat a csapatunk, főleg itthon, és az meg egyértelmű, hogy a játékosoknak hatalmas élmény lesz a világ legjobbjai ellen futballozni.

Rab Tibor (az FTC védője 1974 és 1986 között) egy poénnal véleményezte a sorsolást.

„Barcelona? Juventus? Őket is meg lehet verni – a meccs után, bottal, szólt a vicc a mi időnkben. Mit lehet erre a csoportra mondani? Fel kell kötni a gatyánkat, ugyanolyan nehéz lesz, mint huszonöt évvel ezelőtt, de mégis, az a csapat tudott bravúros eredményeket elérni, szerzett öt pontot, döntetlenre végzett a Real Madrid ellen, szóval, nehéz jósolni bármit is. Hatalmas élmény lesz, örülök, hogy lehetnek nézők, sokszor meg lehetne tölteni a stadiont szurkolókkal ilyen híres klubok látogatása idején. Nézzék el nekem, ha a továbbjutásban nem igazán hiszek, de a harmadik hely elérhető – bár az is roppant nehéz lesz.”

BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021

A CSOPORTKÖR JÁTÉKNAPJAI
1. forduló:október 20. és 21.
2. forduló: október 27. és 28.
3. forduló: november 3. és 4.
4. forduló: november 24. és 25.
5. forduló: december 1. és 2.
6. forduló: december 8. és 9.

A pontos menetrendet pénteken, az Európa-liga csoportkörének sorsolása után teszik közzé.

A 2020–2021-ES BL-IDÉNY CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
Bayern München Real Madrid Porto Liverpool
Atlético Madrid Sahtar Doneck Manchester City Ajax
Salzburg Internazionale Olympiakosz Atalanta
Lokomotiv Moszkva Borussia Mönchengladbach Olympique Marseille FC Midtjylland
E-CSOPORT F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT
Sevilla Zenit Juventus Paris Saint-Germain
Chelsea Borussia Dortmund FC Barcelona Manchester United
FK Krasznodar Lazio Dinamo Kijev RB Leipzig
Rennes FC Bruges FERENCVÁROS Istanbul Basaksehir
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik