Az Atléticón nincs nyomás; Ancelottinak ott van a világ legjobb csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 14:32
null
Simeone élvezi az „esélytelen” szerepét: folytatja-e az Atlético a veretlenségi szériáját a Real ellen? (Fotó: AFP)
Míg Carlo Ancelotti leginkább a sérültjeit emelte ki, Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője csapata feladatairól beszélt. Az argentin szakember amondó, csak élvezniük kell a nyomás nélküli játékot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a Real Madrid ellen. A két városi rivális 0–0-ról folytatja a BL-ben.

 

„Van rajtunk felelősség, hiszen versenyképes és jól teljesítő csapatunk van, de a nyomás teljesen más dolog. Az ilyen nagyszerű futballestek talán soha nem ismétlődnek meg, és mi átélhetjük ezeket – a lehető legjobban kell kijönnünk a sorsdöntő szituációkból. Leginkább az érdekel, hogy legyőzzük a Realt, megkeressük a gyenge pontjait. A sérültjeivel nem foglalkozom” – mondta Simeone a sajtótájékoztatóján.

ANCELOTTI ÁLLÁSA AZ ATLÉTICÓN MÚLIK?
Angol lapértesülés szerint a Real Madrid trénerét a bajnoki szereplés sem mentheti meg, ha kiesik a királyi gárda a Bajnokok Ligájából az Atlético Madrid ellen. Bővebben itt!

„A saját felkészülésünkre összpontosítunk, csak saját magunkkal foglalkozunk. Az első mérkőzés intenzitása remek volt, az egyik legjobb a szezonban” – tette hozzá az argentin tréner.

Van némi bizonytalanság Mario Mandzukic erőnléti állapotával kapcsolatban, de a tréner reméli, hogy a horvát támadó harcra kész lesz a találkozóra Antoine Griezmann mellett.

„Jól teljesített tegnap az edzésen, reméljük, játékra alkalmas állapotban lesz. Az összes labdarúgóm motivált, alig várja, hogy futballozhasson, így nehéz a dolgom a kezdőcsapat összeállításakor.”

Ancelottinak kulcsembereket kell pótolnia (Fotó: AFP)
Ancelottinak kulcsembereket kell pótolnia (Fotó: AFP)

Carlo Ancelottinak, a Real Madrid vezetőedzőjének „mindössze” Gareth Bale-t, Karim Benzemát és Luka Modricot kellene pótolnia a városi vetélytárs elleni visszavágón.

„Elvesztettünk néhány fontos játékost, de nem is lehetnénk motiváltabbak. Együtt kell élnünk a sérülésekkel. A múltban is képesek voltunk rá, és most sem lesz hatással az önbizalmunkra a sérüléshullám” – mondta Ancelotti.

„Isco korábban már játszott Modric posztján, és nem nyújtott rossz teljesítményt. Rengeteg lehetőségünk van Bale és Benzema nélkül, itt van James Rodríguez, Jesé és Chicharito is. James a jobb oldalon és a középpályán is bevethető, Chicharito fizikailag és mentálisan is jó formában van. Kiválasztom a legmegfelelőbb felállást, amihez a rendelkezésemre áll a világ legjobb csapata” – tette hozzá a tréner.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Real edzője kitért az Atlético Madridra is a BL-visszavágó kapcsán.

„Az Atléticónak rendkívül erős a védelme, de biztos vagyok a sikerünkben. Meg kell ismételnünk a korábbi játékunkat, és akkor nem lehet gond. Kiegyenlített mérkőzés lesz, a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Ragaszkodnunk kell a stratégiánkhoz, és megfelelően alkalmaznunk azt. A klub, a játékosok és a szurkolók számára is kiemelten fontos a találkozó, hiszen van esélyünk továbbjutni” – tette hozzá az olasz szakember, aki szerint Antoine Griezmannra kell a legjobban figyelnie a címvédőnek.

„Griezmann rendkívül veszélyes, nagyon jó formában van. Vigyáznunk kell vele, és nem szabad szem elől tévesztenünk egy pillanatra sem.”

A szerdai mérkőzést a Real otthonában játsszák 20.45-kor, az első felvonás gól nélkül zárult.

A REAL MADRIDNAK JÓ LESZ VIGYÁZNIA A MÉRKŐZÉS ELEJÉRE,
MEG A FOLYTATÁSRA...
Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a madridi Marca. Eszerint különösen a mérkőzés elején életveszélyes mostanság az Atlético Madrid, márpedig nem kell részleteznünk, mit jelentene, ha rögtön a találkozó elején előnybe kerülne a Bernabéuban. A 2015-ben eddig szerzett harminchat góljából ugyanis huszonkettőt az első fél órában szerzett a csapat. Különösen Antoine Griezmannra érdemes majd figyelni, az idén tizennégy góljából tizenegyet az első harminc percben szerzett.
Az Atlético hosszas ínséges időt zárt le a Real Madrid ellen a spanyol Király-kupa döntőjében: 2013. május 17-én 2–1-es, túlórás sikert aratott. Ráadásul a Bernabéuban. Abban az évben szeptember végén összejött az idegenbeli siker is a bajnokságban, amire 1999. október vége óta vártak az Atlético hívei. 2014 elején a honi kupában beleszaladtak ugyan a Real késébe – 0–3 idegenben, majd 0–2 otthon –, azóta viszont kilenc meccset tudtak le veretlenül, legalábbis a rendes játékidőt tekintve (az egy évvel ezelőtti BL-döntő normál kilencven percét is lehozták ikszre – Sergio Ramos a 93. percben egyenlített –, de a hosszabbítást már egyértelműen elbukták). Azóta már hétszer találkoztak, és három döntetlen mellett az Atlético négyszer nyert. Közte a február eleji, a Realt szakmailag és közösségileg is demoralizáló 4–0-s kiütéssel. A városi rivális igazi mumusa lett a "királyiaknak", akiken mostanság a hazai pálya sem sokat segített, amikor madridi derbit vívtak. A legutóbbi három alkalommal olyan eredmény született a Bernabéuban az Atlético ellen (időrendi sorrendben 1–1, 1–2, 2–2), ami most a blancók kiesését jelentené.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezeti: Brych (német)
Az első mérkőzésen: 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik