Női BL: az MTK kikapott az osztrák bajnoktól Felcsúton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.08. 19:51
Az MTK női labdarúgócsapata 2–1-es vereséget szenvedett Felcsúton az osztrák bajnok Neulengbachtól a Bajnokok Ligája főtáblájának első fordulójában, így nehéz helyzetből várhatja a legjobb 16 közé jutásért folyó párharc jövő heti ausztriai visszavágóját. A magyar csapat gólját egy mintaszerű akció végén Méry Rita szerezte.

Demeter Réka próbálja megállítani (balra) ellenfelét (Fotó: MTI)
Demeter Réka próbálja megállítani (balra) ellenfelét (Fotó: MTI)
Demeter Réka próbálja megállítani (balra) ellenfelét (Fotó: MTI)
Demeter Réka próbálja megállítani (balra) ellenfelét (Fotó: MTI)
Demeter Réka próbálja megállítani (balra) ellenfelét (Fotó: MTI)

 

A szakemberek előzetesen nem az MTK-t tartották a párharc esélyesének, ennek ellenére a magyar bajnoki címvédő akarata érvényesült az első félidő első felében. A kék-fehérek a párharcok többségét megnyerték, sok labdát szereztek a középpályán, Nagy Lilla és Kaján Zsanett jóvoltából pedig a két szélen kellemetlen perceket okoztak az ellenfél védőinek.

Az első negyedórát átlépve kis híján megszerezte a vezetést az MTK, de Szabó Zsuzsanna távoli lökete a kapufán csattant, majd nem sokkal később Nagy emelt a léc fölé ígéretes helyzetben.

Az osztrákok átvészelték a kezdeti nyomást, ám Szőcs Réka kapujára szinte semmi veszélyt nem jelentettek, így a 35. percben derült égből villámcsapásként hatott a „sógorok” vezető gólja, amikor a tűzzel játszó, a sárga lapot érő szabálytalansága után sem óvatos Jana Vojteková szabadrúgását követően Nina Burger csúsztatott a bal alsó sarokba (0–1).

MAROZSÁN ÉS MARTA SEM MARADT ADÓS A GÓLLAL

A magyar származású Marozsán Dzsenifert végig a soraiban tudó Frankfurt 2–2-es döntetlent ért el a kazah BIIK Kazjgurt otthonában. A vendégek második találatát a német válogatott támadó szerezte a 85. percben, de a házigazdának a hosszabbításban volt válasza.
A világ legjobb játékosának ötször megválasztott Marta góllal járult hozzá a svéd Rosengard 3–1-es győzelméhez az orosz Rjazan-VDV ellen, míg a sérült Jakabfi Zsanettet továbbra is nélkülöző címvédő Wolfsburg minimális különbségű győzelmet aratott Norvégiában.

A kapott gól láthatóan megfogta az MTK-t, amely még a szünetben sem tért magához, és a második félidő második percében kétgólos hátrányba került. Burger húzott el a bal szélen, Demeter Réka lába között középre passzolt, az érkező Daniela Tasch pedig estében öt méterről a kapuba továbbított (0–2).

A sorozatban 13. bajnoki címére hajtó, a most zajló osztrák első osztályban jelenleg második helyen álló Neulengbach ekkor már uralta a meccset, és a játék képe alapján sokkal inkább a vendégek harmadik gólja lógott a levegőben, mint a magyarok szépítő találata – Szőcs több bravúrral tartotta életben a mieink továbbjutási reményeit.

Ezzel szemben az utolsó fél órára fordulva kozmetikázott az eredményen Medgyes Péter csapata, miután Kaján két védőn is átjátszotta magát a bal szélen, aztán kihagyhatatlan helyzetbe hozta Méry Ritát, aki hét méterről az üresen maradt kapuba passzolt (1–2).

A gól után újult erőre kapott az MTK, az NB I éllovasa előtt több lehetőség is nyílt az egyenlítésre, de sem Kaján távoli lövése, sem Hummel-Smuczer Angéla közeli próbálkozása nem talált utat a kapuba. A hajrában a kék-fehérek mindent egy lapra feltéve rohamoztak a második gólért, a csereként beálló Diószegi Fanni vezette rohamokkal azonban nem sikerült feltörni a Neulengbach védelmét, így az MTK végül vereséget szenvedett.

A magyar együttes nehéz helyzetbe került a továbbjutásért folyó párharcban, de a látottak alapján elmondható, hogy nem képvisel gyengébb játékerőt, mint a legutóbbi szezonban negyeddöntős, ám a nyáron meggyengült osztrák elitcsapat, amelyet Európa tizedik legerősebb gárdájaként tartanak számon.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Ausztriában.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MTK–Neulengbach (osztrák) 1–2
(0–1)
Felcsút, Pancho Aréna. 665 néző. Vezette: Frappart (francia)
MTK: Szőcs Réka – Szabó Zsuzsanna, Demeter Réka, Gál Tímea, Tell Zsófia – Hummel-Smuczer Angéla, Tóth Alexandra (Csányi Diána, 75.) – Nagy Lilla (Diószegi Fanni, 78.), Pádár Anita, Kaján Zsanett – Méry Rita
Gólszerző:
Méry (61.), ill. Burger (35.), Tasch (47.)
MESTERMÉRLEG
Medgyes Péter (MTK Hungária FC):
– Gratulálok a Neulengbachnak a győzelemhez. Büszke vagyok a saját csapatomra, hisz közel a maximumot nyújtottuk. Most hátrányba kerültünk, de nem vagyok szomorú és igyekszünk kitalálni valamit, hogy legyen esélyünk kivívni a továbbjutást.
Peter Herglotz (SV Neulengbach): – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk egy erős ellenfél ellen. Elégedett vagyok minden játékosommal, hiszen csapatként teljesítettünk jól. A visszavágón bármi megtörténhet, de vitathatatlan, hogy jobb helyzetben vagyunk az MTK-nál.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
BIIK Kazjgurt (kazah)–1. FFC Frankfurt (német) 2–2
Rjazan-VDV (orosz)–Rosengard (svéd) 1–3
Apollon Limasszol (ciprusi)–Bröndby (dán) 1–0
Medyk Konin (lengyel)–Glasgow City (skót) 2–0
Gintra (litván)–Sparta Praha (cseh) 1–1
ZNK Osijek (horvát)–Zürich (svájci) 2–5
Stabaek (norvég)–Wolfsburg (német) 0–1
Slavia Praha (cseh)–Barcelona (spanyol) 0–1
ZNK Pomurje (szlovén)–Torres (olasz) 2–4
Twente (holland)–Paris Saint-Germain (francia) 1–2
Liverpool (angol)–Linköping (svéd) 2–1
Atlético Ouriense (portugál)–Fortuna Hjörring (dán) 0–3
Stjarnan (izlandi)–Zvezda 2005 Perm (orosz) 2–5
Brescia (olasz)–Lyon (francia) 0–5
Raheny United (ír)–Bristol Academy (angol) 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik