BL: a DVSC a büntetés mérséklését kéri az UEFA-tól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 21:28
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva a Cliftonville elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn elhangzott szurkolói megnyilvánulások után kiszabott büntetés mérséklésére kéri az UEFA-t. 

Az UEFA a nem futballmérkőzésekre való rigmusok és nem pályára való drapériák kifeszítése miatt tett feljelentést a klub ellen, majd csütörtökön meghozta döntését, és részleges pályabezárással sújtotta a DVSC-t, ami azt jelenti, hogy a következő nemzetközi kupamérkőzésen a Nagyerdei Stadion teljes B-szektorában nem lehetnek jelen szurkolók. részleges pályabezárással sújtotta a DVSC-t, ami azt jelenti, hogy a következő nemzetközi kupamérkőzésen a Nagyerdei Stadion teljes B-szektorában nem lehetnek jelen szurkolók.

A dehir.hu beszámolója szerint Róka Géza, a DVSC-Teva klubigazgatója a Debrecen Televíziónak elmondta, az UEFA döntése igen érzékenyen érinti a Lokit, hiszen a B-szektor a Nagyerdei Stadion kapacitásának csaknem negyedét képezi. A klub ezért a büntetés mérséklését kérte hivatalos levélben az UEFA-tól. A klubigazgató arra hívja fel a szurkolók figyelmét, hogy rasszista megnyilvánulással nagyon nagy bajba sodorhatják a DVSC-t.

„Az UEFA nagyon komolyan veszi a rasszizmus elleni küzdelmet, épp ezért nagyon súlyos szankciókat alkalmaz a mérkőzéseken történő rasszista megnyilvánulások kapcsán – mondta Róka Géza. – Ha hasonló eset újra megtörténik Debrecenben, a következő lépésben már teljes stadionbezárással büntethetik meg a Lokit, illetve eljuthat odáig is a folyamat, hogy az UEFA ki is zárhat egy csapatot a küzdelemsorozataiból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik