UEFA Ifjúsági Liga: zseniális gól, csúcsra ért a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 18:23
null
Munir El Haddadi: két gól a fináléban, őt választották meg a négyes döntő legjobb játékosának (Fotó: UEFA)
A Barcelona nyerte meg az első ízben kiírt labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligát, a voltaképpeni ifjúsági Bajnokok Ligáját, miután a svájci Nyonban megrendezett négyes döntő hétfő délutáni fináléjában 3–0-ra legyőzte a Benficát.

A szép jövő előtt álló, a négyes döntő legjobb játékosának megválasztott Munir El Haddadi volt a Barcelona sikerének fő letéteményese: a 7. percben ő húzott el erőszakosan a jobb oldalon, éles szögből leadott lövését a kapus csak kiütni tudta, és a kipattanót Rodrigo Tarín a hálóba lőtte.

A 33. percben már maga El Haddadi volt a gólszerző: ekkor Adama Traoré játszotta át a Benfica védelmének újfent megingó bal oldalát, és visszatett labdáját a csapattárs 12 méterről higgadtan a hosszú sarokba lőtte.

El Haddadinak ez volt a tizedik gólja a versenysorozatban, de végül 11-gyel lett a torna gólkirálya, mert a 88. percben a felezővonal közeléből, de még a saját térfeléről a kint álló kapus fölött a kapuba ívelt. Zseniális felismerés és mesteri végrehajtás volt!

A Benficának is adódtak gólszerzési lehetőségei, a legnagyobb a 14. percben, még 0–1-nél, azonban Romário Baldé a lécre bombázta a megítélt tizenegyest. A második félidőben egyértelműen a portugál csapat támadott többet, de a helyzeteit nem tudta értékesíteni.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NÉGYES DÖNTŐ, NYON, COLOVRAY STADION
BARCELONA (spanyol)–BENFICA (portugál) 3–0
(2–0)
Vezette: Zelinka (cseh)
BARCELONA: Ondoa – Godswill, Riera, Tarín, Quintillà – Enguene (Juan Antonio, 72.), Ortega, Kaptoum (Ebwelle, 89.) – A. Traoré, El Haddadi (Rolón, 90.), El Ouriachi
BENFICA: Graca – Rebocho, Alex Alfaiate (Joao Gomes, 83.), Joao Nunes, Rafael Ramos – Rochinha, Estrela, Gilson Costa (Hildeberto Pereira, 64.) – Romário Baldé, Goncalo Guedes, Nuno Santos
Gólszerző: Tarín (9.), El Haddadi (33., 88.)

EMLÉKEZTETŐ: ELŐDÖNTŐ
Real Madrid (spanyol)–Benfica (portugál) 0–4 (0–3)
Schalke 04 (német)–FC Barcelona (spanyol) 0–1 (0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik