Özil: Aki Barcelonában nyerni tud, az Manchesterben is

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 10:10
null
Mesut Öziléknek (középen) nem lesz könnyű dolguk az Old Traffordon (Fotó: Action Images)
Szép napokat tudhat maga mögött minden Real Madrid-szurkoló mostanában. A királyi gárda egy hét leforgása alatt kétszer is legyőzte az ősi rivális Barcelonát, így nagy önbizalommal készülhetnek Cristiano Ronaldóék a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-visszavágóra. Mesut Özil, a Madrid német középpályása szerint csapata képes lehet nyerni az Old Traffordon, míg Sir Alex Ferguson, a United legendás menedzsere „fifikás tervet" eszelt ki az aranylabdás C. Ronaldo megállítására – aki korábban éveken át erősítette Ferguson együttesét.

 

„Nehéz mérkőzés vár ránk egy roppant erős csapat ellen, de a hazai mérkőzésen már megmutattuk, mire vagyunk képesek” – idézi a Die Welt a 24 éves német válogatott játékost a Manchester United elleni, keddi BL-meccs kapcsán.

„Egyértelműen jobbak voltunk az első meccsen, számos helyzetünk volt. Minden tiszteletünk a Unitedé, de saját akaratunkat akarjuk majd érvényesíteni. A saját játékunkkal bárkit legyőzhetünk. Ha Barcelonában nyerni tudtunk, Manchesterben is sikerülhet” – tette hozzá Özil.

Özil csapattársa, a brazil aranylabdás Kaká is hasonló véleményen van. Az AC Milan korábbi ásza szerint az önbizalommal nem lehet gond a „blancóknál”.

„Bármelyik labdarúgó ilyen mérkőzésről álmodik. A Bernabéuban a lefújást követően is éreztük, hogy nyerhettünk volna, illetve, hogy Angliában is képesek leszünk nyerni és eldönteni a párharcot. Jó csapat a Manchester, de nagy önbizalommal megyünk az Old Traffordra” – idézi a Marca Kakát, aki azt is elmondta, a United részéről leginkább Wayne Rooneytól és Robin van Persie-től tart.

A „vörös ördögök” menedzsere, Sir Alex Ferguson sem teljesen nyugodt, hisz korábbi kiváló játékosa, Cristiano Ronaldo jelenleg a Real Madridot erősíti, s már a madridi találkozón is káprázatos gólt szerzett. Na de Sir Alexnek mindenre van terve…

„Természetesen van tervem Ronaldo megállítására. Egy machete. Ráadásul van egy B-tervem is: egy gépfegyver – mondta humorosan Ferguson, aki az első mérkőzésen Phil Jonest jelölte ki a portugál klasszis megállítására. – Még mindig csak huszonnyolc éves, karrierje csúcsán van. Sokkal jobban és érettebben futballozik, mint amikor még nálunk játszott. Szerintem a közönség jól fogja fogadni Cristianót. Bárki, aki egykori fontos United-játékosként visszatér az Old Traffordra, jó fogadtatásban szokott részesülni.”

Patrice Evra szerint viszont nem lesz könnyű Cristiano Ronaldo számára a manchesteri látogatás, mivel a portugált erős szálak kötik az angol klubhoz.

„Nehéz olyan ellen küzdeni, akit szeretsz – vélekedett Evra, a United balhátvédje. – Ez az otthona, rengeteg emlék és érzelem fog feltörni belőle. Remélem, ez segít abban, hogy ne a legjobb formáját nyújtsa ellenünk.”

A Real Madrid kedd este 20.45-kor lép pályára a Manchester United otthonában a BL nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzésen 1–1-et játszottak a felek Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik