BL: lehet, hogy a Schalke megóvja a Galata elleni meccset

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 14:16
null
Drogba (balra) szerepeltetése miatt óvhat a Schalke (Fotó: Reuters)
A Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetői azon gondolkoznak, hogy megóvják a Galatasaray elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést, miután számukra kérdéses, hogy megfelelő volt-e Didier Drogba játékengedélye az összecsapáson.

A gelsenkircheni klub szerint az elefántcsontparti játékost a törökök nem a szabályoknak megfelelően regisztrálták az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), így nem volt érvényes a találkozóra szóló játékengedélye.

„Kételyek merültek fel Didier Drogba játékengedélyével kapcsolatban" – tudatta a Schalke twitter-csatornáján, hozzátéve, a klub megvizsgálja az ügyet. Az UEFA megerősítette: megkapta a Schalke hivatalos levelét.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábban a Sanghaj Senhua tiltakozása ellenére hagyta jóvá Drogba klubváltását az isztambuliakhoz, az elefántcsontpartit tavaly nyártól télig foglalkoztató sanghaji egylet vezetői viszont jelezték: értelmezésük szerint minden fizetési kötelezettségüknek eleget tettek, Drogba ezért továbbra is az ő játékosuk, és kezdeményezni fogják a kínai szövetségnél, hogy ne adja ki a futballista nemzetközi játékengedélyét.

A Schalke általános igazgatója, Horst Heldt csütörtökön úgy fogalmazott, hogy „felelőtlenség lenne nem óvni”. A gelsenkirchenieknek a mérkőzést követő 24 órában van lehetőségük benyújtani óvásukat az UEFA-hoz.

A BL-nyolcaddöntő első felvonása 1–1-es döntetlenre végződött Isztambulban, a visszavágót március 12-én rendezik Gelsenkirchenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik