BL, C-csoport: a Zenit egy góllal nyert az Anderlecht ellen

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 19:50
null
Kerzsakov büntetője döntött a Zenit javára (Fotó: Reuters)
A Zenit 1–0-ra győzött az Anderlecht ellen hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának harmadik fordulójában.

Az Anderlecht Juhász Roland nélkül utazott el a szentpétervári mérkőzésre, mivel a magyar válogatott védő sérüléssel bajlódik.

A 11. percben Milan Jovanovics előtt adódott nagy helyzet, és már csak Vjacseszlav Malafejev kapust kellett volna megvernie, ám nem találta el a kaput.

Hét perccel később már a hazaiak veszélyeztettek: Hulk lőtt kapura szabadrúgásból, de a labda néhány centivel mellément.

A második félidő elején is Jovanovics került helyzetbe az Anderlechtből, de ahelyett, hogy megpróbálta volna értékesíteni Tom De Sutter passzát, elesett a tizenhatoson belül.

A folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, de nem tudtak eredményesek lenni, és a 71. percben büntetőhöz jutott a Zenit.

Jovanovics rántotta le Alekszandr Anjukovot a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott, a vétkesnek pedig sárga lapot adott. Alekszandr Kerzsakov végezte el a büntetőt, aki magabiztosan lőtt Silvio Proto kapujába. 1–0

Több találat már nem született a meccsen, így az Anderlecht továbbra is szerzett gól nélkül áll, és lecsúszott a tabella utolsó helyére, míg a Zenit első pontjait gyűjtötte be.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Zenit (orosz)–Anderlecht (belga) 1–0 (0–0)
Szentpétervár, Petrovszkij Stadion. V: Bebek (horvát)
G: Kerzsakov (72. – 11-esből)
KÉSŐBB
Málaga (spanyol)–Milan (olasz) 20.45 (Tv: Digi Sport 2)
Málaga, La Rosaleda. V: Proenca (portugál)

 

AZ ÁLLÁS
1. Málaga 2 2 6–0 +6 6
2. Milan 2 1 1 3–2 +1 4
3. Zenit 3 1 2 3–6 –3 3
4. Anderlecht 3 1 2 0–4 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik