Felnőtt a szlovák kistestvér - jöhet a Chelsea

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 08:48
null
A szurkolóknak is örömet szerzett a csapat (Fotó: Action Images)
Ami három esztendeje nem sikerült a szlovák bajnok MSK Zilina labdarúgócsapatának, az idén megvalósult, vagyis cseh ellenfelén, a Sparta Prahán túljutva végre a Bajnokok Ligája csoportkörébe kvalifikálta magát.

2007 augusztusában, a BL-selejtező második körében a Slavia kétszeri 0–0 után a tizenegyespárbajt 4–3-ra nyerte meg a zsolnaiak ellen, most viszont a szlovák csapat biztosra ment, hiszen már az első, prágai mérkőzésen 2–0-s előnyre tett szert, majd a hazai pályán aratott 1–0-s győzelem után már ünnepelhette is a nagy sikert a 102 esztendős klub.

Ezzel az 1. FC Kosice és az Artmedia Petrzalka után a zsolnai csapat a harmadik szlovák bajnok a sorban, amely kvalifikálta magát a csoportkörbe. További érdekesség, hogy a zöld-sárgák trénere az egykori sokszoros cseh(szlovák) válogatott Pavel Hapal, aki 2009-ben érkezett az északnyugati szomszédtól a szlovák bajnokhoz…

„Hihetetlen pillantatok ezek a számomra, ilyet korábban szinte elképzelni sem tudtam volna – nyilatkozta a morvaországi származású szakember a találkozó után. – Ráadásul a híres Spartát sikerült két vállra fektetnünk, amivel tűzbe hoztuk az egész stadiont, szóval igazán szerencsésnek mondhatom magam. Játékosaim a visszavágón talán kissé idegesebbek voltak a vártnál, nem úgy játszottunk, ahogyan terveztük, nem mertük vállalni a nyílt játékot, de a harcosságunkra nem lehetett panasz.”

A találkozó már csak azért sem volt egyszerű a szlovákok számára, mert a Sparta Praha a második félidő elején (igaz, már hazai vezetésnél) büntetőt rúghatott, de Jirí Kladrubsky kapus kihagyta, pontosabban Martin Dúbravka kiváló mozdulattal hárított.

„Már a meccs elején éreztem a csapattársakon némi idegeskedést, valamennyien tudtuk, hogy a Sparta nem bekkelni érkezik – mondta később már megkönnyebbülten az MSK Zilina mindössze 21 esztendős kapusa. – Mégis, úgy vélem, hogy a kilencven perc folyamán mint csapat egységesebbek voltunk ellenfelünknél. Ami a büntetőt illeti, a szakmai stáb megfelelő módon felkészített engem valamennyi eshetőségre, s így azt is tudtam, hogy ki és hová fogja elvégezni a rúgást.”

BAJNOKOK LIGÁJA – A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
Inter (olasz)
Lyon (francia) Manchester United (angol) Barcelona (spanyol)
Werder (német) Benfica (portugál) Valencia (spanyol) Panathinaikosz (görög)
Tottenham (angol)
Schalke (német)
Rangers (skót)
FC Köbenhavn (dán)
Twente (holland) H. Tel-Aviv (izraeli)
Bursaspor (török) Rubin Kazany (orosz)
       
E-CSOPORT F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT
Bayern (német)
Chelsea (angol)
Milan (olasz)
Arsenal (angol)
Roma (olasz)
Marseille (francia)
Real Madrid (spanyol)
Sahtar Doneck (ukrán)
Basel (svájci)
Szpartak (orosz) Ajax (holland)
Braga (portugál)
CFR Cluj (román) Zilina (szlovák) Auxerre (francia) Partizan B. (szerb)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik