Hiddink nyárig marad, Benítez hisz a lehetetlen küldetés sikerében

Vágólapra másolva!
2009.04.14. 09:31
Guus Hiddinknek szokása, hogy miután egy csapattal sikert ért el, távozik az együttestől. Ez a Chelsea-nél is így lehet, hiszen fél nappal a Liverpool elleni BL-visszavágó előtt a londoniak klubelnöke bejelentette: az előzetes terveknek megfelelően a holland szakember az idény végén otthagyja őket. Most már csak az a kérdés, hogy milyen eredmény után. A majdani szép búcsúért kedden sokat tehet a Chelsea.
Hiddink nyáron távozik a Chelsea-től, de egyelőre még ő iányítja a csapatot
Fotó: Action Images
Hiddink nyáron távozik a Chelsea-től, de egyelőre még ő iányítja a csapatot
Hiddink nyáron távozik a Chelsea-től, de egyelőre még ő iányítja a csapatot
Fotó: Action Images
Hiddink nyáron távozik a Chelsea-től, de egyelőre még ő iányítja a csapatot

A holland Guus Hiddinknél nem ritka, hogy egy siker után távozik aktuális együttesétől. 1998-ban a holland válogatottat húsz év után a világ négy legjobb csapata közé vezette, de a franciaországi vb-t követően már nem ő állt a narancsmezesek élén, ahogy a Dél-Koreával elért negyedik helye után is távozott 2002-ben, majd 2006-ban Ausztráliát is elhagyta, miután a nyolcaddöntőbe juttatta a távoli kontinens nemzeti csapatát.

A Chelsea ugyan még nem került be a BL legjobb négy alakulata közé, de már most biztosnak tűnik, hogy a holland szakember a nyáron távozik.

Hiddink februártól „másodállásban” látja el a londoni kékek irányítását, azt követően ismét első számú feladatára, az orosz válogatott felkészítésére fog összpontosítani.

„Minden az eredeti tervek szerint megy tovább, Guus nem marad nálunk – jelentette be Bruce Buck, a Chelsea klubelnöke. – A vezetőség hamarosan talál egy edzőt, akivel hosszú távú megállapodást köthet. Biztosan nem a 2007-ben távozó José Mourinho lesz az.”

Tehát csak az a kérdés, hogy milyen eredmény után hagyja el a csapatot Hiddink. A Chelsea a BL-negyeddöntő első meccsén idegenben győzte le 3–1-re a Liverpoolt, így az elődöntőbe kerülés most már minimális elvárásnak számít a szakemberrel szemben, aki továbbjutás esetén valószínűleg edzői pályafutása egyik legnehezebb párharcára készülhet, minden bizonnyal a Barcelona ellen.

Persze előbb a Liverpoolon kell túljutni, és Rafa Benítez, a „vörösök” spanyol menedzsere ígéri, mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a Chelsea dolgát a mai mérkőzésen.

„Lehetetlen küldetésnek tűnt a Milan elleni isztambuli BL-döntő is, amikor a szünetben már 3–0-ra vezettek az olaszok, mégis sikerült fordítanunk, persze egy finálé azért mindig más” – nyilatkozta a meccs előtti sajtótájékoztatón Benítez.

A szakember hozzátette, hogy a Liverpool két kulcsembere Fernando Torres és Steven Gerrard, ezért nagyon reméli, hogy a sérüléssel bajlódó csapatkapitány is vállalni tudja a játékot a Chelsea ellen. Végül csalódnia kellett: a csapatkapitány nem léphet pályára, és a kispadra sem ül le.

Benítez a hillsborough-i katasztrófáról nem beszélt a meccs előtt, de minden bizonnyal a tragédia szerdai, húszéves évfordulója is motiválhatja a gárdát, hiszen a továbbjutás méltó tisztelgés (lenne) az áldozatok előtt.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA (angol)–LIVERPOOL (angol)
London, Stamford Bridge, 20.45 (tv: TV6, élő) Vezeti: Medina Cantalejo (spanyol)
CHELSEA: Cech – Ivanovics, Alex, Carvalho, A. Cole – Essien, Ballack, Lampard, Kalou, Malouda – Drogba.
LIVERPOOL: Reina – F. Aurélio, Arbeloa, Skrtel, Carragher – Kuyt, Lucas, Xabi Alonso, Mascherano, Benajun – F. Torres.
Az első meccs végeredménye: 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik