Rafa Benítez állítja: a Liverpool tanult tavalyi hibájából

Vágólapra másolva!
2009.03.20. 14:37
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Liverpool a Chelsea-vel találkozik. Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere a délben tartott sorsolás után azt hangsúlyozta, hogy csapatának tanulnia kell a tavalyi meccsen elkövetett hibáiból, az előző szezonban ugyanis a „kékek” az elődöntőben búcsúztatták a Liverpoolt. A Chelsa klubtitkára, David Barnard már arról beszélt a sorsolás után, hogy a döntőben szívesen találkoznának újra a másik ágra sorsolt Manchester Uniteddel.
Rick Parry és David Barnard a sorsolás után
Fotó: Reuters
Rick Parry és David Barnard a sorsolás után
Rick Parry és David Barnard a sorsolás után
Fotó: Reuters
Rick Parry és David Barnard a sorsolás után

„Tanultunk az elmúlt szezonban elkövetett hibánkból. Tavaly az elődöntőben az első meccsen nem sikerült előnyt szereznünk a londoni visszavágóra, ez most nem fordulhat elő. A Chelsea remek csapat, de ha szurkolóink támogatásával győzni tudunk az első találkozón, akkor minden esélyünk meglesz a továbbjutásra” – nyilatkozta Rafa Benítez.

A két csapat az elmúlt négy kiírásban háromszor találkozott egymással az elődöntőben, kétszer a Liverpool, egyszer a Chelsea bizonyult jobbnak – de a közelmúlt a „kékeknek” kedvez, hiszen a tavalyi, moszkvai döntőbe ők jutottak be, miután a liverpooli 1–1 után hazai pályán 3–2-re győztek. Bajnokin utoljára idén január 31–én találkozott a két gárda, akkor a Liverpool Fernando Torres duplájával 2–0-ra győzött.

A „vörösök” ügyvezető igazgatója, Ric Parry is a tavalyi párharcot említette meg sorsolás utáni nyilatkozatában.

„Nem bánom, hogy újra a Chelsea-vel találkozunk, hiszen így lehetőségünk lesz a visszavágásra. Ami számunkra nagyon fontos, hogy a hillsborough-i tragédia napján, április 15-én ne kelljen pályára lépnünk” – nyilatkozta Parry.

Parry ekkor még nem ismerte a negyeddöntő pontos menetrendjét, de azóta az UEFA elkészítette a beosztást, és helyt adott a Liverpool kérésének, vagyis a BL negyeddöntő viszavágóján április 14-én lépnek pályára a „vörösök”.

„Különleges meccs lesz a Liverpool elleni, hiszen számtalanszor játszottunk már Rafa Benítez csapata ellen, így nagy kérdés, hogy valamelyik gárda képes lesz-e meglepni a másikat” – mondta a sorsolást követően a Chelsea-t képviselő David Barnard.

„A Manchester Unitedet most elkerültük, de jó lenne a döntőben ismét találkozni velük” – tette hozzá a klubtitkár.

A Bajnokok Ligája pontos programját ide kattintva tekintheti meg!

BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

ÁPRILIS 7-8., ÁPRILIS 14-15.
1. negyeddöntő: Villarreal (spanyol)–Arsenal (angol)
2. negyeddöntő: Manchester United (angol)–Porto (portugál)
3. negyeddöntő: Liverpool (angol)–Chelsea (angol)
4. negyeddöntő: Barcelona (spanyol)–Bayern München (német)


AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

ÁPRILIS 28-29., MÁJUS 5-6.
Manchester United (angol)/Porto (portugál)–Villarreal (spanyol)/Arsenal (angol)
Barcelona (spanyol)/Bayern München (német)–Liverpool (angol)/Chelsea (angol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik