Messi szerint szép bizonyítványt állítottak ki magukról a Lyon ellen

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 12:37
Az argentin cselgép Lionel Messi volt a szerda esti Barcelona-Lyon Bajnokok Ligája mérkőzés hőse, ahol a katalánok BL-debütásálásukon fölényes, 3-0-s győzelmet arattak a szebb napokat is megélt Olympique Lyon ellenében. A találkozón az argentin klasszis előbb öngólt rúgatott a francia védő Clerckel, majd saját maga is betalált sakk-matt szituáció során. A Lyon védői csak keresték a labdát Messi hirtelen ritmusváltásainál, akit a meccs után körbeudvarolt a spanyol sajtó.
Lionel Messi újra bizonyított
Lionel Messi újra bizonyított
Lionel Messi újra bizonyított
Lionel Messi újra bizonyított

A Barcelona játszi könnyedséggel hallgattatta el a mindig kritikus katalán sajtót a Lyon fölött aratott 3-0-s győzelme alkalmával. A végére gálameccsnek is beillő BL-találkozón két feltörekvő tehetség, Bojan Krkic és Giovani dos Santos is játéklehetőséget kapott az összecsapás végén.

Annak ellenére zárult a meccs szép sikerrel, hogy a tét nem volt kicsi, főleg Frank Rijkaard számára nem. A holland vezetőedző fölött ugyanis már megkongatták a vészharangot Katalóniában, miután a gránátvörös-kékek csalódást keltő idénykezdést produkáltak a Primera Divisionban.

A csapat vezéregyénisége egyértelműen Lionel Messi volt, aki a meccs legjobbját nyújtotta. A 20 éves klasszis ki is fejezte elégedettségét és megkönnyebbültségét a találkozó után:

"Kulcsfontosságú volt a győzelem, hiszen a Lyon az egyik legütőképesebb ellenfelünk a csoportban. Mitöbb, azt hiszem, szép bizonyítványt állítottunk ki magunkról Európa egyik élcsapata ellen. Az első félidőben rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki és mi határoztuk meg a játékot, a második játékrész legelején egy kicsit kiengedtünk, de nem lett belőle baj, mert a támadásoknál teljesen veszélytelenek voltak a franciák" - nyilatkozta Messi.

Nemcsak a húszéveseké azonban a világ, a Barcelona csapatában egyre inkább helyet követelnek maguknak a tinisztárok, a 18 éves mexikói Giovani dos Santos, és a 17 éves horvát származású spanyol Bojan Krkic. A mexikói nem győzte hangsúlyozni, hogy egy álom vált valóra számára a BL-ben való debütálással, míg a spanyol labdarúgás talán legnagyobb reménysége, Krkic így vélekedett:

"Már attól is boldog voltam, hogy a kispadon ülhettem a Barcelona csapatában, de az az üdvrivalgás, ami a pályára lépésemkor fogadott, egyszerűen hihetetlen érzés volt számomra."

A meccs után kijelenthető, egy nagyágyúval kevesebb van a nemzetközi kupaporondon: a hatszoros francia bajnok Lyon ezzel a kerettel nem valószínű, hogy ebben a szezonban megkeserítheti az európai sztárklubok sorsát.

EMLÉKEZTETŐ

E CSOPORT, 1. FORDULÓ:
FC BARCELONA – OLYMPIQUE LYON 3-0 (1-0)
Helyszín: Barcelona, Nou Camp
Nézőszám: 76 689
Játékvezető: Massimo Busacca (svájci)
Asszisztensek: Matthias Arnet, Stephane Cuhat (svájciak)

A KEZDŐCSAPATOK:
BARCELONA OLYMPIQUE LYON
1 Valdes 30 Vercoutre
11 Zambrotta 2 Clerc
4 Marquez 29 Squillaci
3 Milito 5 Bodmer
22 Abidal 20 Reveillere
6 Xavi 28 Toulalan
24 Y. Toure 8 Juninho
20 Deco 6 Källström
19 Messi 21 Belhadj
10 Ronaldinho 14 Govou
14 Henry 10 Benzema
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Alain Perrin

Gólszerző: Clerc (12. – öngól), Messi (82.), Henry (91.)
Csere: Benhadj h. Baros (62.), Ronaldinho h. Iniesta (66.), Benzema h. Ben Arfa (75.), Xavi h. Dos Santos (79.), Källström h. Kader Keita (83.), Messi h. Krkic (88.),
Sárga lap: Y. Toure (33.), Henry (71.)

AZ E CSOPORT ÁLLÁSA

1. Barcelona 1 1 0 0 3-0 +3 3
2. Rangers 1 1 0 0 2-1 +1 3
3. VfB Stuttgart 1 0 0 1 1-2 -1 0
4. Lyon 1 0 0 1 0-3 -3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik