Cristiano Ronaldo nem ad kegyelmet, győzni akar Lisszabonban

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 13:20
Ha Sir Alex Ferguson vezetőedző is úgy akarja, akkor a Manchester United két sztárlabdarúgója is pályára léphet egykori klubja ellen a Bajnokok Ligája szerda esti lisszaboni rangadóján. A rutinosabb Cristiano Ronaldo azonban már jelenlegi csapatára összpontosít, így érthető, hogy győzni akar a Sporting ellen az F csoport első fordulójában.
Cristiano Ronaldo győzni akar Lisszabonban
Cristiano Ronaldo győzni akar Lisszabonban
Cristiano Ronaldo győzni akar Lisszabonban
Cristiano Ronaldo győzni akar Lisszabonban

„Természetesen mindig örömmel jövök Lisszabonban, rengeteg barátom és kollégám szerepel a klubban. Nagyon izgatottan várom a mérkőzést, de most már a vörös a legfontosabb klubszínem és remélem, győzni tudunk a Manchester Uniteddel” – jelentette ki a világklasszis, aki az Everton elleni szombati bajnoki tért vissza három mérkőzést érő eltiltása után.

Cristiano Ronaldo 2003-ban igazolt a Sportingból az Old Traffordra és az előző két BL-kiírásban már futballozhatott portugál együttes ellen. A Benfica ellen rossz és szép emlékeket is szerzett, noha az MU négy meccsből csak egyet veszített el. A 2005-ös kudarc azonban kiesést eredményezett, de a visszavágás a legutóbbi szezonban összejött: Lisszabonban 1-0-ra, Manchesterben 3-1-re diadalmaskodtak a „vörös ördögök”.

“Természetesen a United tiszteli a Sportingot, de hiszünk abban, hogy mi vagyunk a jobbak. Remélem, hogy a lefújás után boldog leszek és a Sporting szurkolói is szeretettel köszöntenek” – jegyezte meg a sztár.

Utóbbi kijelentésre Sir Alex Ferguson is reagált, a sikeredző is reméli, a lisszaboni drukkerek nem fogadják ellenségként az angol bajnok két portugál labdarúgóját.

“Szerintem nem lesznek negatív realciók. Cristiano hét éves kölyökként került a klubhoz, így hiszek abban, hogy jól fogadják majd őt és Nanit. Az pedig természetes és várható volt, hogy a Benfica szurkolói nem ünnepelték Cristianót” – mondta a skót szakvezető.

Sir Alex Ferguson a keddi edzés után egyébként kritizálta a Jose Alvalade Stadion gyepszőnyegét, amely túlságosan laza és helyenként hiányos.

“Mi játszottunk a 2003-as stadionavatón is és már akkor komoly gondokkal küszködtünk. Úgy tűnik, azóta sem orvosolták a problémát. Pedig idén nyáron kicserélték a gyepszőnyeget, de úgy tűnik, nem változott a helyzet” – jegyezte meg az MU-edző.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik