Címvédőhöz méltó kezdés a San Siróban, a végén szépített a Benfica

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 22:47
A 2007/08-as Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapján teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a címvédő AC Milan együttese a portugál bajnokság bronzérmese, a Benfica ellen. Pirlo vezérletével gyakorlatilag az első félórában döntötte el a meccset Carlo Ancelotti együttese, az olasz fedezet szabadrúgásgólja után Flippo Inzaghi is eredményes volt egy kontratámadás végén. A D-csoport másik mérkőzésén a Sahtar is hamar döntésre vitte a dolgot, két légiós csatára, Brandao és Lucarelli találataival.
Andrea Pirlo (balra) és Filippo Inzaghi (jobbra) szállították a győzelmet a Milannak
Andrea Pirlo (balra) és Filippo Inzaghi (jobbra) szállították a győzelmet a Milannak
Andrea Pirlo (balra) és Filippo Inzaghi (jobbra) szállították a győzelmet a Milannak
Andrea Pirlo (balra) és Filippo Inzaghi (jobbra) szállították a győzelmet a Milannak

A címvédő rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést, Kaká és Ambrosini is lövőhelyzetig jutott az első percekben. Kilenc percig bírta a nyomást a Benfica: ekkor Pirlo mesés, 25 méteres szabadrúgása juttatta előnybe a piros-feketéket.

A milánóiak továbbra is kapujukhoz szögezték a portugálokat, s Filippo Inzaghi kis híján már az első negyedórában kettőre növelte az előnyt.

A Benfica csak pillanatokra jött ki a szorításból, de a 22. percben így is kétszer egyenlíthetett volna Camacho együttese, először Rui Costa bődületes bombáját sikerült nagy nehezen ártalmatlanítania Didának, majd Cardozo lécre bólintása borzolta tovább az olaszok kedélyeit.

Rögtön az ellentámadásból válaszolt azonban a Milan: gyors kontra során Kaká ugratta ki Pirlót, aki Inzaghit hozta helyzetbe. A legutóbbi BL-döntő hőse kapásból jobbal helyezte hálóba a labdát.

A félidő végén mindkét oldalon adódtak helyzetek, de összességében továbbra is az AC Milan uralta a játékot.

Fordulás után is Kaká ijesztgetett először: 30 méteres ágyúzását Quim csak üggyel-bajjal tudta szögletre tolni. Ezután is lendületben maradt a Milan, jelezte ezt Inzaghi újabb ziccere, majd Seedorf elelgáns lövése, utóbbi csak centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az utolsó negyedórában is egykapuzott a Milan az enervált lisszaboniak ellen, Kaká gyönyörű cselsorozattal, és újabb távoli lövéssel hívta fel magára a figyelmet, ráadásul közben Inzaghi és Emerson is betalálhatott volna.

A végén azonban a portugálok jártak sikerrel a kapu előtt, Kacuranisz kapufája után a cserecsatár Nuno Gomes pofozta a milánói hálóba a labdát.

A D-csoport másik mérkőzésén a Sahtar is hamar döntésre vitte a dolgot, két légiós csatára, Brandao és Lucarelli találataival.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 1. FORDULÓ, D CSOPORT

KEZDŐCSAPATOK
AC MILAN BENFICA
1 Dida 12 Quim
18 Jankulovski 5 Leo
4 Kaladze 3 Edcarlos
13 Nesta 28 Miguel Vitor
44 Oddo 2 Luis Felipe
23 Ambrosini 10 Rui Costa
21 Pirlo 8 Kacuranisz
8 Gattuso 14 Maxi Pereira
10 Seedorf 26 Cristian Rodriguez
22 Kaká 20 Di Maria
9 Inzaghi 7 Oscar Cardozo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Jose Antonio Camacho
Gólszerzők: Pirlo 9., Inzaghi 23., ill. Nuno Gomes 92.
Sárga lap: Inzaghi 67., ill. Cardozo 61.
Cserék: Seedorf helyett Emerson (75.), Oddo h. Bonera (81.), Inzaghi h. Gilardino (84.), ill. Cardozo h. Nuno Gomes (63.), Muguel Vitor h. Bina (73.), Rui Costa h. Nuno Assis (87.)


BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 1. FORDULÓ

Helyszín: Doneck, Olimpiai Stadion
Játékvezető: Mallenco (spanyol)
SAHTAR CELTIC
30 Pjatov 1 Boruc
33 Srna 12 Wilson
3 Hübschman 5 G. Caldwell
5 Kucher 44 McManus
26 Rat 3 Naylor
11 Ilsinho 11 Hartley
18 Lewandowski 18 Donati
7 Fernandinho 8. S. Brown
8 Jadson 25 Nakamura
99 Lucarelli 27 McDonald
25 Brandao 10 Vennegoor
Vezetőedző: Menedzser:
Mircea Lucescu Gordon Strachan
Gólszerzők: Brandao (5.), Lucarelli (8.)
Csere: Nakamura h. McGeady (65.), Jadson h. Castillo (65.), McDonald h. Killen (68.), Lucarelli h. Gladkij (70.), Vennegoor h. Zurawski (85.), Fernandinho h. Duljaj (86.)
Sárga lap: S. Brown (17.), Srna (30.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik