Mindenki a balszerencsét emlegeti a Liverpool csapatánál

Vágólapra másolva!
2007.05.24. 00:34
A Liverpool csapata 2-1-es vereséget szenvedett a Milantól a Bajnokok Ligája döntőjében, így 2005 után nem tudta újra elnyerni a serleget. Az angol csapatnál egyetértenek abban, hogy az első félidőben ők irányították a meccset, de az olasz együttes szerencsés góllal szerzett vezetést.
Rafael Benitez nem tudta újabb BL-győzelemre vezetni csapatát
Reuters
Rafael Benitez nem tudta újabb BL-győzelemre vezetni csapatát
Rafael Benitez nem tudta újabb BL-győzelemre vezetni csapatát
Reuters
Rafael Benitez nem tudta újabb BL-győzelemre vezetni csapatát
„Bár jól játszottunk az első félidőben” – mondta Rafael Benitez, a Liverpool menedzsere a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón” – a lefújás előtt egy megpattanó lövésből gólt kaptunk, ami hatalmas balszerencse.

A spanyol szakvezető hozzátette, hogy utána próbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ennek az lett a következménye, hogy kissé kinyíltak, és ez elég volt a Milannak a kontrákra.

„Próbáltunk nyomni és tartani a labdát, de a sikerhez ki kellett volna használnunk a kínálkozó helyzeteket” – fejezte be az edző.

„Mi irányítottuk a játékot” – vette át a szót a holland csatár, Dirk Kuyt, aki a szépítő gólt szerezte. – „Voltak kisebb lehetőségeink, de nem volt akkora szerencsénk, hogy ezeket gólra is váltsuk. A Milannak viszont annál nagyobb mázlija volt, hogy egy megpattanó szabadrúgásból megszerezte a vezetést.”

„Ez a futball, nagyon rossz érzés veszíteni” – mondta Steven Gerrard csapatkapitány. – „Úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük, irányítottuk a meccset, de a vezető gólt nem sikerült megszereznünk. A kapott gólnál balszerencsénk volt, és ez a Milannak lendületet adott. Mindent megtettünk, de ez ennyire volt elég.”

BAJNOKOK LIGÁJA


A KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN LIVERPOOL FC
1 Dida 25 Reina
44 Oddo 3 Finnan
13 Nesta 23 Carragher
3 Maldini 5 Agger
18 Jankulovski 6 Riise
8 Gattuso 16 Pennant
21 Pirlo 14 Xabi Alonso
23 Ambrosini 20 Mascherano
10 Seedorf 32 Zenden
22 Kaká 8 Gerrard
9 F. Inzaghi 18 Kuyt
Vezetőedző: Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Rafa Benítez

Gólszerző(k): Inzaghi (45., 82.), Kuyt (89.)
Cserék: Zenden h. Kewell (59.), Mascherano h. Crouch (78.), Jankulovski h. Kaladze (79.), Finnan h. Arbeloa (88.), Inzaghi h. Gilardino (88.), Seedorf h. Favalli (90+1.)
Sárga lap: Gattuso (40.), Jankulovski (54.), Mascherano (58.), Carragher (60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik