Legyőzte a PSV-t, csoportelső a Liverpool

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 22:55
A Liverpool nyerte a Bajnokok Ligája C-csoportját, miután hazai pályán 2-0-ra győzte le a PSV Eindhovent. Persze a vesztes hollandok sem igazán szomorkodnak, hiszen ők is továbbjutottak. Fehér Csaba 68 percet kapott edzőjétől. A Bordeaux 3-1-re verte meg a Galatasarayt, ezzel biztosította helyét az UEFA-kupában, a törökök elbúcsúztak.
Fehér Csaba (jobbra) párharca Xabi Alonsóval
Reuters
Fehér Csaba (jobbra) párharca Xabi Alonsóval
Fehér Csaba (jobbra) párharca Xabi Alonsóval
Reuters
Fehér Csaba (jobbra) párharca Xabi Alonsóval

C-CSOPORT

LIVERPOOL (angol)-PSV EINDHOVEN (holland) 2-0 (0-0)
Liverpool, vezette: Domenico Messina (olasz)
Liverpool:
Reina- Finnan, Carragher, Agger, Riise- Pennant (Bellamy a 79.), Xabi Alonso (Zenden a 21.), Gerrard, González (Luis Garcia a 36.)- Crouch, Kuyt.
Menedzser: Rafael Benitez.
PSV Eindhoven
Gomes- Kromkamp, Da Costa, Alex, Salcido- Mendez (Beerens a 81.), Simons, Fehér (Diego a 68.)- Afellay, Farfán, A. Koné.
Vezetőedző: Ronald Koeman.
Gólszerző: Gerrard (65.), Crouch (89.)

C-CSOPORT

BORDEAUX (francia)-GALATASARAY (török) 3-1 (1-0)
Bordeaux, vezette: Vladimir Hrinak (szlovák)
Bordeaux
Ramé- Faubert, Enakarhire, Planus, Jurietti- Alonso, Mavuba, Micoud (Dalmat a 79.), Wendel (Ducasse a 68.)- Laslandes, Darcheville (Obertan a 46.).
Vezetőedző: Ricardo Gomes
Galatasaray
Mondragon- Sabri, Song, Tolga, Cihan- Hasan Sas (Ergün a 69.), Inamoto, Ayhan, Arda- Hakan Sükür (Topal a 62.), Ilics (Ümit Karan a 46.).
Vezetőedző: Eric Gerets.
Gólszerző: Alonso (22.), Laslandes (47.), Faubert (50.), Inamoto (73.)
Sárga lap: Enakarhire (55.), Wendel (67.) ill. Sabri (7.), Hasan Sas (45.), Inamoto (49.)
Kiállítás: Arda (59.)

A Liverpool együttesében Rafael Benitez két csatárt nevezett a kezdőbe, Peter Crouch bekerült Dirk Kuyt mellé, sőt, két szélső is helyet kapott a csapatban Pennant és González személyében. Luis Garcia a kispadra ült le.

A három támadóval játszó hollandoknál Fehér Csaba a kezdők között futott ki a pályára, Simons és Mendez mellett ő volt a harmadik középpályás.

A magyar válogatott futballista a 20. percben szerencsétlenül csapott össze Xabi Alonsóval, ennek következtében a spanyol középpályást le kellett cserélni, Zenden állt be.

Alonso (jobbra), az első bordeaux-i gól szerzője harcol Ayhannal
Reuters
Alonso (jobbra), az első bordeaux-i gól szerzője harcol Ayhannal
A Liverpool próbálkozott támadással, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Szegény angolokat még az ág is húzta a sérülésekkel, ugyanis González is a földön maradt egy átadás után, Luis Garcia léphetett pályára. Az első diagnózis szerint a chilei combizma elszakadt.

A félidő lefújása előtt Peter Crouch fejelhetett Finnan beadása után, ám a nyurga csatár eltévesztette a célt.

A második játékrészben már nem tudta tartani a gólnélküli döntetlent a PSV, Dirk Kuyt indításával Gerrard kilépett, majd Gomes hálójába helyezett. A találat után nem sokkal, a 68. percben Ronald Koeman lehozta Fehér Csabát, és Diegót küldte be a helyére.

Benitez mesternek a 79. percben a harmadik cseréjét is kényszerűségből kellett kihasználnia, ugyanis Pennant is megsérült. A PSV elleni meccs után lesz dolga a liverpooli klub orvosainak… A mérkőzést végül megnyerte az angol gárda, főleg azután, hogy Peter Crouch megszerezte a második gólt. A Liverpool már biztos csoportelső, de a vesztes hollandok is továbbjutottak.

Bordeaux-ban aktívan kezdett a hazai csapat, előbb Micoud, majd Darcheville lehetőségénél kellett közbeavatkoznia a rutinos kolumbiai kapusnak, Mondragonnak.

A 22. percben már a hálóőr is tehetetlen volt, Alonso a tizenhatosról a kapu jobb oldalába csavart.

A félidőben nem változott az eredmény, a törökök nem tették próbára Ramé tudását. A második játékrész elején viszont a Bordeaux növelte előnyét, miután Faubert oldali beadása után Tolhan lyukat rúgott, Laslandes köszönte szépen az ajándékot, és a hálóba vágta a labdát.

Az 50. percben a gólpasszt adó Faubert Wendel szabadrúgása után bólintott a Galata kapujába, ezzel igazából eldöntött minden vitás kérdést a mérkőzésen.

Az 59. percben a fiatal török tehetség, Arda Turan azonnal piros lapot kapott, miután csúnyán beleszállt Juriettibe. A kiállítás után tizennégy perccel, Inamoto Junicsi 17 méterről nagy lövéssel mattolta Ramét, ezzel szépített.

A folytatásban már egyik csapat sem tudott gólt szerezni, a Bordeaux az UEFA-kupában folytathatja a csoportkör után.
A C-csoport állása:
1. Liverpool 5 4 1 0 9-2 +7 13
2. PSV Eindhoven 5 3 1 1 5-3 +2 10
3. Bordeaux 5 1 1 3 3-6 -3 4
4. Galatasaray 5 0 1 4 4-10 -6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik