Ferguson: Szeretnék még BL-t nyerni!

Vágólapra másolva!
2006.10.30. 11:31
Sir Alex Ferguson legnagyobb álma, hogy visszavonulása előtt még egyszer Bajnokok Ligáját akar nyerni a Manchester Uniteddel. A Vörös Ördögöket 1986. november 6. óta irányító tréner szerint az európai szereplés mindig kiemelt fontosságú volt, a szakmai stáb és a játékosok számára.
Sir Alex Ferguson újabb nagy diadalról "álmodik"
Sir Alex Ferguson újabb nagy diadalról "álmodik"
Sir Alex Ferguson újabb nagy diadalról "álmodik"
Sir Alex Ferguson újabb nagy diadalról "álmodik"

„Az én unitedes korszakomban többször előfordult, hogy az esélyeinkhez képest rosszabbul szerepeltünk. Néhány évben balszerencsések voltunk, máskor elszalasztottuk a lehetőségeinket, s volt, amikor egyszerűen nem játszottunk elég jól. De az a lényeg, legalább egyel többször meg kellett volna nyernünk a sorozatot, s remélem, hogy még egyszer össze is jön a siker, mielőtt visszavonulnék” – mondta a skót sikertréner a manchesteri városi napilapnak adott interjújában.

Az MU 1999-ben a Bayern München ellen drámai körülmények között, az alapjátékidő hosszabbításában lőtt két góllal hódította el a legértékesebb európai klubtrófeát, s 1997-ben és 2002-ben jutott még el a legjobb négy közé. mindkét alkalommal német csapat, a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen állította meg az angol együttest.

Tavaly pocsékül szerepelt az MU, csoportjában csak 4. lett, így az UEFA-kupa-szereplés sem jött össze. Idén más a helyzet, a Premier League listavezetője 3 kör után száz százalékos teljesítménnyel áll az élen, s ha szerdán idegenben legyőzi a Köbenhavnt, akkor már be is biztosítja a továbbjutást. A hét BL-gólon eddig öten osztoznak, s a bajnokságban is eloszlik a „termelés”.

Wayne Rooney szombaton "beindult", triplázott Boltonban
Reuters
Wayne Rooney szombaton "beindult", triplázott Boltonban

„Több olyan játékosunk van, akik bevehetik az ellenfelek kapuját, a legfontosabb közülük Louis Saha. De biztos vagyok abban, hogy Wayne Rooney is sikeres lesz, tőle legalább 15 gólt várok a szezonban, s Cristiano Ronaldo is elérheti ezt a számot. Fontos ugyanakkor, hogy mások is eredményesek a kapu előtt. bónuszt jelent Paul Scholes visszatérése, az elmúlt tíz évben nagy tiszteletet érdemelt ki. Tavaly éppen ő hiányzott a jobb eredmények eléréséhez, sérülés miatt gyorsan kivált. Reméljük, hogy Ryan Giggs és Michael Carrick is hozzájárul majd a csapat teljesítményéhez, s bízunk a védőinkben is” – mondta Ferguson.

A szakember hozzátette: a februári lábtörése után egyre jobb formába lendülő Alan Smith is sokat segíthet, hiszen ismét a csatársorba kerül.

Az Old Trafford közönsége szombaton a Portsmouth elleni bajnokin köszöntheti a 20. évforduló alkalmából a vezetőedzőt.

AZ 1999-ES BL-DÖNTŐ ZENÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik